Po današnjim mjerilima: Grejs Keli, princeza Dajana, Elizabet Tejlor...

Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i interesantne ilustracije
7119 pregleda 1 komentar(a)
Princeza Dajana u običnom i 'modernizovanom' izdanju, Foto: Instagram/Photocollage
Princeza Dajana u običnom i 'modernizovanom' izdanju, Foto: Instagram/Photocollage

Sa samo 16 godina Kajli Džener, američka rijaliti zvijezda, u usne je ubrizgala prvu injekciju koja je 'proizvela' čitavu generaciju djevojaka i žena koje su počele da pumpaju usta. Takav izgled postao je ogledalo današnjeg društva opsjednutog lažnim slikama "savršenih života" i istih takvih lica. Da li ste se ikad zapitali kako bi ikone ljepote izgledale po današnjim mjerilima? Kolaž umjetnik Met Meitlend praktično je odgovorio na to pitanje.

'Modernizovana' Merlin Monro
'Modernizovana' Merlin Monro(Foto: Instagram)

Pomoću fotografija istinskih zvijezda, žena koje i dan danas važe za ikone stila, harizme i seksepila, pokušao je da prikaže kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima ljepote.

Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i interesantne ilustracije. Meitlend je objasnio da nije želio da kritikuje već da na svoj način prikaže fenomen savremenog doba, prenosi portal ddl.rs.

Grejs Keli
'Modernizovana' Grejs Keli(Foto: Instagram)

"Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu pomjeraju do ekstrema. Jedan od mojih idola, Majkl Džekson, je istražio ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen za zvijezde i ultra-bogataše, a danas je postao dostupniji. Gdje god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima ljepote. Novo normalno možeš da vidiš širom svijeta. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove", rekao je ovaj umjetnik.

'Modernizovana' Odri Hepbern
'Modernizovana' Odri Hepbern(Foto: Instagram)
Odri Hepbern
Odri Hepbern(Foto: Instagram)