Zbogom preuskim farmericama: U trendu je ovaj model

Vrećaste farmerice bile su izuzetnio popularne 90-ih, ali trend je počeo da se vraća prošle godine
7652 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Fashiongum.com
Ilustracija, Foto: Fashiongum.com

'Baggy' farmerke se ove sezone vraćaju kao jedan od glavnih trendova, kada je o pantalonama riječ. Ovaj, prije svega udobni, model farmerki nije više namijenjen samo muškarcima, odnosno reperima, već uveliko osvaja žensku modu. Njihova glavna prednost je udobnost, ali, iako se tako ne čini na prvi pogled, mogu biti veoma ženstvene. Na primjer, u kombinaciji sa svilenom košuljom, blejzerom i visokim potpeticama.

farmerice
Ilustracija(Foto: fashiongum.com)

Nove trendove nije uvijek lako prihvatiti, posebno kad je riječ o farmericama gdje mnogo nas ima najdraži model - onaj koji nam najbolje stoji.

farmerice
Ilustracija(Foto: fashiongum.com)

Vrećaste farmerice bile su izuzetnio popularne 90-ih, a onda su nakon nekoliko godina pale u zaborav. No, trend je počeo da se vraća prošle godine i sad je sasvim sigurno da će ovo, kad govorimo o farmericama, biti najuzbudljiviji model ove godine. Savršen za one kojima su 'skinny' farmerice dosadile ili ne odgovaraju njihovoj figuri. 'Baggy jeans' karakteriše to što su pantalone šire na bokovima, sa širim nogavicama, ali uske u struku.

farmerice
Ilustracija(Foto: fashiongum.com)

Kako se na donjem dijelu u ovakvom modelu dobija više volumena, komadi na gornjem dijelu treba da budu jednostavni i ne preširoki. Ako nosite deblji džemper neka bude kratak i uguran ili napola uguran u farmerice. Isto važi i za bluze, košulje, majice. Ove široke farmerice često su kraćih nogavica (ili ih možeš podvrnuti) pa lijepo izgledaju uz niske čizme, ali i uz patike i sandale s kaiševima.

farmerice
Ilustracija(Foto: fashiongum.com)

Bonus video: