Protiv virusa: Modne kuće u Italiji prednjače sa donacijama

Chiara Ferragni, modna dizajnerka i preduzetnica koju na Instagramu prati skoro 19 miliona ljudi pokrenula je kampanju u kojoj je prikupljeno preko četiri miliona eura za bolnicu San Raffaele
3991 pregleda 0 komentar(a)
Chiara Ferragni, dizajnerka koja je prikupila 4 miliona eura za bolnicu San Raffaelo, Foto: Instagram
Chiara Ferragni, dizajnerka koja je prikupila 4 miliona eura za bolnicu San Raffaelo, Foto: Instagram
Ažurirano: 16.03.2020. 20:45h

Prošlo je skoro tri mjeseca od početka epidemije Covid-19 u Kini, a Italija je već neko vrijeme najteže pogođena zemlja. Moda je, kako pišu italijanski mediji, više nego ikad na čelu borbe protiv virusa. Do sada su kompanije poput Dolce&Gabbana, Bulgari i Giorgio Armani donirale zdravstvene ustanove koje liječe zaražene, a impresivan rezultat dala je kampanja koju je pokrenukla modna dizajnerka Chiara Ferragni.

Dolce i Gabbana finansirali su istraživački projekat koji je razvio Univerzitet Humanitas u saradnji sa virolozima bolnice San Raffaele u Milanu; Bulgari je donirao novi 3D mikroskop bolnici Lazzaro Spallanzani u Rimu, dok je Giorgio Armani izdvojio milion i 250 hiljada evra bolnicama i finansirao civilnu zaštitu. Etro je takođe dao donaciju virološkoj laboratoriji bolnice Sacco za borbu protiv koronavirusa, u koju je uključio niz uticajnih i slavnih ličnosti u virtuelnoj kampanji, zahvaljujući majici „Milano nikad ne staje“ koja hvali dinamizam Milana čak i u vrijeme kada građanska odgovornost zahtijeva da građani ostanu kod kuće.

Instagram
Ilustracija(Foto: Instagram)

Izuzetan uspjeh ostvarila je Chiara Ferragni, modna dizajnerka i preduzetnica koju na Instagramu prati skoro 19 miliona ljudi. Ona nije samo pokušala da pozove pratioce da ostanu kod kuće i zaštite stanovništvo, već je sa suprugom Fedezom započela kampanju za bolnicu San Raffaele donacijom u iznosu od 100 hiljada eura, U ovom tenutku za oko 200.000 eura su nadmašili početni cilj koji je bio - čak četiri miliona eura.

Prikupljenim novcem će se finansirati stvaranje novih mjesta za intenzivno liječenje, koja su u ozbiljnim uslovima gotovo potpuno zauzeli pacijenti koji imaju Covid-19. "Preko četiri milona eura je prikupljeno i već se koriste za gradnju nove jedinice za intenzivnu njegu u bolnici San Raffaele, koja će biti spremna za manje od dvije nedjelje. Hvala vam i nastavite da donirate" objavila je Ferragni.

Bonus video: