Toalet papir u službi ljepote: Pomoći će vam da napravite frizuru

Ne morate da brinete da u kući nemate alate za stvaranje svježeg salonskog izgleda, jer on može da se kreira pomoću predmeta koje vjerojatno imate kod kuće
2406 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/ozzierizzo
Ilustracija, Foto: Instagram/ozzierizzo

Sve žene kojima je dosadila 'karantin frizura' i u kućnom izdanju mogu imati prekrasne uvojke, savjetuje stilista koji kaže da sve što vam treba su kartonski držači rolni WC papira i šnale.

Stilista je stvorio jedinstven i jednostavan trik za pravljenje kovrdža kao iz salona, ali s maštovitom opremom. S njima ćete se osjećati i izgledati ljepše, posebno za one poslovne video pozive, porodično okupljanje na interneru ili čak FaceTime sastanke, kaže frizer Ozzie Rizzo iz Londona za Daily Mail.

Ne morate da brinete da u kući nemate alate za stvaranje svježeg salonskog izgleda, jer on može da se kreira pomoću predmeta koje vjerojatno imate kod kuće - uključujući 10 toaletnih kartonskih rolni od toalet papira i šnala.

Prvi korak je pranje kose i češljanje, prije sušenja četkom za tu svrhu. Zatim nanesite veliku količinu laka za kosu, držite fen s toplim vazduhom na svakom uvojku 10 sekundi i polako odmotajte svaku rolnu. Nastavite postupak na cijeloj glavi, očešljajte češljem sa širokim zupcima i učvrstite lakom. Ako imate izrazito gustu kosu, možda će vam trebati koja tuba WC papira više, ističe Rizzo.

Bonus video: