U pravoj odjeći: Izgledaćete kao da imate 5-10 kilograma manje

Pravi izbor dezena, kroja i forme može vam značajno pomoći da izgledate vitkije nego što jeste
2534 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Opšte je poznato da se sa pravim odevnim izborom osjećamo značajno bolje u sopstvenoj koži, da dobar komad odjeće koji nam sjajno pristaje može za tren oka da nam podigne samopouzdanje. Pravi izbor dezena, kroja i forme može vam značajno pomoći da izgledate vitkije nego što jeste.

Zato je važno, naročito ako želite da sakrijete nekoliko kilograma viška, da uvijek imate par stilskih trikova u rukavu, koji su spas u svakom trenutku.

1. Investirajte u steznike

Zaista postoji dobar razlog zašto se nalaze na prvom mjestu na ovom spisku. Ne znamo da li ste već primijetili, ali donji veš koji "oblikuje" tijelo može se sada naći u ponudi različitih brendova. Manji stomak, uži, struk, uže butine, podignute grudi - sve to možete da postignete za tren oka.

2. Odovarajuća dužina i volumen

Ako su vam problem butine i zadnjica držite se podalje od midi dužine, popout recimo kapri pantalona ili komada koji nemaju jasno definisan oblik - vrećastih pantalona i suknji. Ono što vam treba to je dobar klasičan kroj: poput crnih farmerica sa nešto streča, koje dosežu tačno do vašeg zgloba ili tik preko njega. Blejzeri i duge košulje vaši su novi najbolji prijatelji. Dužina suknje do ispod koljena - dakle, standardna najlaskavija je, kao i A kroj.

3. Nosite jednu boju u jednom tamnom tonu

Najstariji trik u istoriji mode, ali nećete ga vidjeti nikad van spiska - sa razlogom. Naravno, ne morate da nosite sve u crnoj boji (iako ona najviše pomaže da izgledate mršavije) opredijelite se i za stajling koji je od glave do pete teget, onaj u tamno sivoj ili tamno zelenoj varijanti. Ukoliko vam sve to izgleda previše, monotoniju možete da izbjegnete uz pomoć obuće u nekoj zanimljivoj boji, a štikle (ili bilo koji drugi par obuće) da uparite sa tašnom ili maramom.

4. Maksi dužine

Postoji urbani mit o tome da žene sa izraženim oblinama ne bi trebalo da nose duge suknje sa printovima, kao i haljine, ali to je zaista mit. Ukoliko izaberete model maksi suknje, koja poseduje klasičnu A formu, te na sebi nema dodatne detalje poput džepova ili podsuknje i slojeva, možete da izgledate ne samo sjajno u jednom ovakvom modelu, već i mršavije. Maksi suknja sa recimo vertiklanim linijama, floralna, u nju upasana bijela klasična majica - to je sve što vam treba za odličan i efektan stajling.

5. Dubok struk

Momenat kada se visok struk vratio među vodeće trendove kada je jeans u pitanju - obradovao je mnoge. Ništa ne stoji tako dobro na ženskom tijelu kao dobar par farmerica koji ističe obline. Kakav par je najbolji za devojke sa naglašenim oblinama? Pojas visine do pupka, nogavice dužine do članka, blago streč materijal i tamniji tonovi. Naglasite struk tako što ćete da upašete košulju ili bluzu u farmerice, a stajling zaokružite zanimljivim džemperom na raskopčavanje ili blejzerom, cipele sa blok štiklom u ovom spoju pun su pogodak.

Bonus video: