Modni detalj na torbi: Pomoći će i održavanju higijene

Kako biste smanjili prenos bakterija, ručke omotajte maramom. Ne samo da se štitite, nego i dodajete lični pečat vašoj torbi
2249 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Prema mišljenju stručnjaka za higijenu, torbe sadrže više od deset hiljada vrsta bakterija, što ih čini prljavijim od javnih toaleta. Budući da se one nose u rukama, često se stavljaju na prljave površine i podove i njihova površina stvara idealne uslove za razmnožavanje bakterija. Stručnjaci za zaštitu za Daily Mail otkrili su svoje savjete kako smanjiti rizik od zaraze preko torbe.

torba
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Ručke na torbama su idealno mjesto za razmnožavanje bakterija, a što se više koriste, to se više prirodnih ulja iz ruku upija u kožu na torbi. Kako biste smanjili prenos bakterija, ručke omotajte maramom. Ne samo da se štitite, nego i dodajete lični pečat vašoj torbi. Prednost marame je u tome što je možete skinuti i oprati.

torba
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Kada se radi o stvarima koje nosite u torbi, šminku biste trebali spremati u poseban neseser. Šminka je nešto što ide direktno na lice, a na prljavim mjestima može pokupiti razne bakterije.

Takođe bi trebalo da pripazite na stvari koje stavljate u torbu, to jest treba biste izbjegavati skupljanje 'smeća'.

torba
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Iako je najgore torbe stavljati na prljave podove na javnim mjestima, potrudite se da je na nešto objesite. Treba paziti i gdje ostavljate torbu kad stignete kući. Podrazumijeva se da je ne treba ni na minut staviti na površine u kuhinji. Nađite mjesto na ulazu u stan na koje ćete odlagati torbu.

Na samom kraju, najvažnije je pranje ruku i dezinfekcija. Učestalim pranjem ruku, smanjuje se količina ulja i bakterija koji prelaze u torbu i smanjuje se rizik zaraze.

Bonus video: