Nije pametno: Ove stvari nemojte kupovati preko interneta

Ponude znaju da budu primamljive, ali možda je bolje još jednom razmisliti
5587 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter
Ilustracija, Foto: Twitter

Popularnost internet poručivanja raste svakim danom i sve vše žena na ovaj način pokušava da obezbijedi djelove odjećekoji su im potrebni. Ponude raznih proizvođača i dobavljača, pored ostalog na društvenim mrežama, znaju da budu primamljive, ali možda je bolje još jednom razmisliti. U nekim slučajevima treba, ipak, odustati od virtuelnog izbora prosto zato šti je na taj način veoma teško odabrati model ili pravu veličinu stvari. Evo za koje stvari bi bilo bolje da se opredijelite za klasičan odlazak u prodavnicu:

Brushalteri

Pitanje odabira lijepog i udobnog donjeg veša relevantno je za žene svih uzrasta. Nažalost, kupovina grudnjaka bez isprobavanja je veoma rizična. Ženske grudi vremenom mijenjaju oblik i veličinu i zato je donji veš bolje kupiti tek nakon što dobro pogledate u običnoj prodavnici.

Patike

Ako vam je cilj da kupite moderne patike u kojima jednostavno hodate ulicom, onda nema problema. Slobodno ih kupite preko interneta. Ipak, ako su vam potrebne patike za trening u teretani ili trčanje, posjetite prodavnicu jer tu postoji prilika da ih isprobate i utvrdite da li su vam udobne. Ovo je veoma važna tačka u izboru sportske obuće za trening.

Košulje

Saznati veličinu košulje jeste jednostavno, ali niko vam ne može unaprijed reći da li će vam biti dobra u ramenima i kako leži na grudima. U većini slučajeva košulje su uske i nedovoljno labave u području poprsja. Zato, ako ste vlasnica nešto širih ramena, dajte prednost prodavnicama. Naravno, imate pravo da ih naručite putem interneta i radi vjernosti odaberete malo veću veličinu modela koji vam se dopada, ali zašto naručiti nešto što, možda, neće odgovarati figuri onako kako ste željeli?

Predimenzionirane stvari

Između prevelike odjeće i odjeće velike veličine, nalazi se vrlo tanka linija koju je gotovo nemoguće odrediti preko ekrana. Ako želite da budete u trendu i kupite sebi bluzu malo labavijeg kroja, vrlo pažljivo proučite podatke o njenoj veličini. Ako nijeste sigurni, odložite kupovinu i posjetite prodavnicu ženske odeće. Sigurni smo da ćete i tamo pronaći nešto slično i moći ćete da odlučite da li vam odgovara bluza prevelike veličine ili ne, piše Cosmopolitan.

Sakoi i blejzeri

Ljepota bilo kog odijela, kao i jakne, zavisi od toga kako odgovara osobi. Nažalost, kada kupujete putem interneta, to je potpuno nemoguće potvrditi u praksi.

Bonus video: