ZA JEDINSTVEN IZGLED

Kako nositi jedan od izazovnih komada: Haljine otvorenih leđa

Otvorena leđa djeluju senzualno i elegantno i u kombinaciji s haljinom stvaraju odjevni komad na koji će malo ko ostati ravnodušan

2528 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

U modnom svijetu ne postoji komad koji je prefinjeniji i više seksi u isto vrijeme. Iako je u pitanju model koji je uglavnom rezervisan za one elegantnije i glamuroznije prilike, to nikako nije pravilo, niti bi trebalo da bude u proljećnim i ljetnim mjesecima.

foto: Pinterest

Otvorena leđa su u suštini detalj koji može svakoj haljini podariti dozu nenametljivog seksepila i šarma, ali i posebnog elegantnog tona, bez obzira na kroj, materijal ili dezen koji odaberete.

foto: Pinterest

Šta je razlog zašto ovaj komad zapravo nikada ne izlazi iz mode, samo što nekad češće a nekad rjeđe možemo naići na njega u ponudi. Ove sezone ponuda će, po svoj prilici, biti znatno veća, jer zna se ko diktira stilski tempo godinama unazad - trendseterke sa društvenih mreža.

foto: Pinterest

Haljine otvorenih leđa s prednje strane mogu biti najobičnije moguće, no sve se mijenja kada pogled padne na leđa. Otvorena leđa djeluju senzualno i elegantno i u kombinaciji s haljinom stvaraju odjevni komad na koji će malo ko ostati ravnodušan. Izrez može biti plići i otkrivati tek dio leđa ili sasvim dubok i dramatičan, a kada je takav spojen s dugom večernjom haljinom, stvara se uvjerljiv utisak.

foto: Pinterest

Kome stoji

Haljina otvorenih leđa najbolje će pristajati mlađim ženama sa manjim grudima. Ipak, zahvaljujući dizajnerskim rješenjima, danas je zaista veliki izbor modela, u kojima će svoj savršen izbor pronaći i žene sa nešto krupnijom građom.

Nabavite nevidljivu "podršku"

Žene koje su navikle da nose haljine otvorenih leđa poput glumice Eve Longorije znaju sve trikove. Ukoliko želite da pokažete gola leđa, nabavite silikonski grudnjak.

Djelimično otvorena leđa

Grudnjak je dozvoljen ako odaberete komad s djelimično otvorenim leđima. Ako želiteda istaknete gornji dio leđa, nabavite "low strap" brushalter koji se kopča nisko na tijelu. Možete razotkriti i donji dio leđa - tada je klasičan grudnjak i više nego dobrodošao.