Ponovo u modi: Torba koja je dobila ime po Džeki Kenedi

Poznata po zakrivljenom obliku polumjeseca i karakterističnoj kopči, u novoj verziji "Jackie 1961" dolazi u tri veličine – srednjoj, maloj i mini

5232 pregleda 0 komentar(a)
"Jackie 1961", Foto: Gucci/Pinterest
"Jackie 1961", Foto: Gucci/Pinterest

Na tragu brojnih kultnih modela koji su doživjeli svoj i više nego uspješan povratak, italijanska modna kuća Gucci odlučila je da iz prošlosti vrati jednu od popularnijih torbi brenda.

Riječ je o modelu iz 1961. godine koji je najprije nosio ime Constance, ali nakon što je torbica oduševila tadašnju prvu damu SAD-a Džeki Kenedi odlučili su da joj promijene ime i nazovu je Džeki.

Džeki Kenedi
Džeki Kenedifoto: Gucci/Pinterest

Poznata po zakrivljenom obliku polumjeseca i karakterističnoj kopči, u novoj verziji "Jackie 1961" dolazi u tri veličine – srednjoj, maloj i mini, a u ponudi je u brojnim nijansama, među kojima su novost one pastelne. Neki od modela imaju dodatni drugi kaiš koji donosi savremeni osećaj arhivskom stilu, pružajući nove načine nošenja.

foto: Gucci/Pinterest

Neki modni kritičari primijetili su ukupni tonirani, smireniji završetak torbi u odnosu na prethodne kolekcije, uz minimalno markiranje i mekanu, glatku završnicu, iako i dalje održavaju svoju klasičnu 'vintage' estetiku i veliku privlačnost.

foto: Gucci/Pinterest

Torba Džeki je za one koji nemaju problema s novcem pravi primjer klasičnog modela u koji se isplati uložiti jer ga već više od 50 godina obožavaju stilske ikone - riječ je o jednom od najprepoznatljivijih modela italijanske modne kuće.

foto: Gucci/Pinterest

Bonus video: