Šta nam donosi modna jesen: Bogastvo boja i ideja

Ako ne volite bež, napravite mjesta za maslinasto zelene, bordo, tonove smeđe i sive ili igrajte na vječnu klasiku jer crno od glave do pete nikad nije izgledalo dobro kao ove sezone

7673 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Od ljeta je ostalo još sasvim malo, zaljubljenice u modu uveliko su okrenute jesenjim odjevnim kombinacijama. Upravo je jesen mnogima omiljena sezona jer pruža modnu raskoš, a ako je suditi prema onome što se moglo vidjeti na modnim pistama, kao i novim kolekcijama u prodavnicama, ovo će biti jedna bogata i raskošna modna jesen. Časopis Diva izdvojio je nekoliko modnih i trendova koje možete isprobati ove jeseni i nositi još dugi niz sezona.

Jesenja paleta boja

foto: Pinterest

S dolaskom hladnijih dana, u ormare idu jarki komadi i na njihovo mjesto dolaze zagasite nijanse i zemljani tonovi. Ove sezone poseban je naglasak na cijeloj paleti bež nijansi koja je jako jednostavna za kombinovanje, a zahvaljujući neobičnim krojevima i jedinstvenim detaljima koji će svaki komad staviti na novi modni nivo. Ako ne volite bež, napravite mjesta za maslinasto zelene, bordo, tonove smeđe i sive ili igrajte na vječnu klasiku jer crno od glave do pete nikad nije izgledalo dobro kao ove sezone.

Prljavo roze

foto: Pinterest

Ako tmurne dane želite da razvedrite dozom boje, vrijeme je za roze. Od glave do pete ili u detaljima, teško je ostati ravnodušan na pastelno ružičastu koja će tokom cijele hladne sezone prizivati toplije dane i unijeti dašak vedrine u hladna, zimska jutra. Modnim pistama prošetali su je Giambattista Valli, Fendi, Miu Miu, Alexander McQueen, nosi se na haljinama, kaputima, plisiranim suknjama.

Kompleti

foto: Pinterest

Iako su bili dobrodošli i u prelaznim danima između ljeta i jeseni i za hladnije dane, tu su pleteni kompleti koji će odlično izgledati u kombinaciji s visokim čizmama i dugačkim kaputima.

Karirani uzorak

foto: Pinterest

Iako izgleda kao da je karirani uzorak oduvijek dio modnog svijeta, posebno, na primjer, u Burberryju, njegovom najvećem zagovorniku, u novoj sezoni je još veći naglasak stavljen na njega. Najčešći je motiv na kaputima i sakoima, a nećete pogriješiti ni ako ga obučete od glave do pete.

Bonus video: