Uvijek inspirativne: Šta će ove jeseni i zime nositi Parižanke

Glavni postulati stila Francuskinja su održivi, klasični komadi koje ćete moći da nosite u praktično svakoj prilici i koji se međusobno jako dobro kombinuju

5637 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Njihov stil je obožavan u cijelom svijetu, a iako se zasniva na klasičnim komadima, mnogima je teško da ga dešifruju. Gloria Glam predaže ključne komade sezone koji će vas približiti stilu Francuskinja.

Tako neopterećene, a opet uvijek savršeno obučene - kako im uspijeva? Stil Francuskinja, preciznije Parižanki, pretvorio se gotovo u mit. Klasične komade kombinuju na tako dobar način da svake sezone oduševe. Koristeći komade odjeće pomoću kojih nastaje 'magija' parižanki možete i same postići očaravajući stil tokom jeseni i zime.

Klasičan blejzer, dobro krojen, od kvalitetnog materijala osnova je garderobe svake Parižanke. Bez njega ne možete, a s njim možete doslovno sve. Želite 'casual' kombinaciju učiniti profesionalnijom; vani je prohladno, ali ne toliko da vam treba jakna; želite da 'uozbiljite' kombinaciju s uzorcima ili samo da izgledate 'cool' bez puno truda - klasičan sako učiniće sve to za vas. Neka bude u osnovnim bojama, poput crne, tamnoplave ili sive.

foto: Pinterest

Uz njega uvijek će dobro ići farmerice visokog struka. Nije toliko važno jesu li ravnog kroja ili trapez, bitno je da su tamnije, da vam dobro pristaju i da u njima možete da dišete i normalno se krećete. One su takođe komad koji možete nositi uvijek i svugdje - to je taj "uzorak" koji se ponavlja u garderobi Francuskinja. Ići će uz patike (bijele, po mogućnosti), ravne cipele ili na petu, a gore, osim blejzera, možete kombinovati i sportsku jaknu ili balon mantil.

foto: Pinterest

To je još jedan komad koji je neizostavan u ormaru. Francuskinje ga obožavaju u jesen i proljeće, a jedino pravilo je da mora biti u neutralnim bojama. Baloner je zahvalan komad jer takođe može transformisati svaku kombinaciju i dati utisak da ste se jako potrudili oko 'stylinga', iako to ne mora nužno biti istina.

Klasičan komad koji Francuskinje vole je i bijela košulja. U zavisnosti od trendova, nose se one prevelike ili sa puf rukavima, ali obična, "muška" bijela košulja ili ona svilena neće biti promašaj. Ona ide i uz svečanije pantalone i suknje kao i uz farmerice, zavisno od toga kakav izgled želite. Preko nje bezbrižno nabacite balon mantil i spremni ste za cijeli dan.

foto: Pinterest

Iako su velike, vrećaste torbe često u trendu, na to se ne treba obazirati jer će vam tvrda, strukturirana torba trajati zauvijek. Ona ne treba da ima veliki logo dizajnerske kuće niti da bude upadljiva na bilo koji način, baš suprotno. Treba da bude kvalitetna i dovoljno velika u nju stane sve što vam treba.

foto: Pinterest

Iako je prije bio imperativ da torba bude uparena sa cipelama, to pravilo je pomalo zastarjelo pa se time ne treba opterećivati. Ipak, neka cipele takođe budu kvalitetne i klasične. Za period jeseni i zime, 'French Girl Magic' nalaže da se nose mokasine ili kratke čizme sa blok petom.Na prvom mjestu su udobnost i kvalitet - u tim cipelama ćete moći da budete cijeli dan, od jutarnjeg sastanka sve do popodnevnog pića s prijateljicama i večernje šetnje gradom. Prednost oba modela je da ih možete kombinovati sa gotovo svime - od suknji i haljina do farmerica i odijela. Takođe su zdodne i ako pada kiša i ako je suvo, što ih čini jako praktičnima.

foto: Pinterest

Ako želite 'frajerskiji' izgled, kožna jakna je komad u koji treba da uložite. Bez previše detalja, klasična crna, je važan element ormara svake stylish Parižanke. U poslovnim kombinacijama daće vam malo neopterećenog utiska i mladalačkog izgleda, a za dnevne kombinacije je kao stvorena.

Ispod neka se nađe rolka. Ona može biti i oversized, a ako je nešto duža, prednji dio stavite u pantalone kako bi ljepše padala i kako biste naglasili liniju.

foto: Pinterest

Glavni postulati stila Francuskinja su, dakle, održivi, klasični komadi koje ćete moći da nosite u praktično svakoj prilici i koji se međusobno jako dobro kombinuju. Važno je da birate komade koji vam pristaju i koji odgovaraju vašoj liniji, kao i da prilagodite sve ličnom stilu.

Bonus video: