Praktične, udobne i veoma moderne: Čizme koje ćete poželjeti

Svi, od Bottega Venete do Prade i Gannija, u svojoj jesenjoj kolekciji imaju gumene čizme

13134 pregleda 3 komentar(a)
Kejt Mos, lice Hunter čizama, Foto: Pinterest
Kejt Mos, lice Hunter čizama, Foto: Pinterest

Modni svijet se konačno pridružio ljubiteljima gumenih čizama, koje su savršen izbor za kišne jesenje dane. Preobražaj klasičnih gumeni čizama prvi put je predstavljen u modnim časopisima za jesen i zimu 2020. već u februaru: Prada, Bottega Veneta i Versace pokrenuli su trend i predstavili razne verzije ove vrste obuće.

🐾Our limited edition leopard wrap dress #GANNI

A post shared by GANNI (@ganni) on

Sada, kada je jesen već tu, interesovanje za gumene čizme se povećava. Praktičnost i funkcionalnost su dvije glavne riječi u modnim časopisima za jesen i zimu 2020. godine, tako da nije iznenađenje što smo primijetili veliko interesovanje za ovu kategoriju obuće. Kaki zelenu boju zamijenila je Prada sa čizmama u boji slatkiša.

foto: Pinterest

Mnogo prije nego što smo nosili gumene cipele sa večernjim haljinama i dizajnerskim torbama, bile su kultni komad muške odeće. Vratite se u 19. vek, kada je vojvoda od Vellingtona naložio svom obućaru da prilagodi stil koji su vjekovima ranije nosili njemački vojnici - tako je rođena cipela „vellington“ ili „velli“. Hanter je pozvan da brine o onima koji su bili u rovovima oba svjetska rata i prilagodio je gumene čizme za blato i poplavljena područja na frontovima.„Vellies“ su zvanično ušli u uobičajenu modu kada je Hunter upoznao „Green Vellington Boot“ 1955. godine, piše Elle. Stil je stekao slavu zahvaljujući princezi Diani 1981.

foto: Pinterest

Nekoliko decenija kasnije, Kate Moss postala je lice Hunterove obuće. U kombinaciji sa kratkim pantalonama, kaišem koji joj se omatao oko bokova, prslukom i razbarušenom frizurom, Kate je postala poznati promoter gumenih čizama širom svijeta.

foto: Pinterest

Bonus video: