Kad se kreatori malo zanesu: Muška haljinica, fleke od trave...

Opisujući mušku haljinicu Gucci kaže da ovaj komad "odražava ideju fluidnosti, narušavajući toksične stereotipe koji oblikuju muški rodni identitet"

4253 pregleda 1 komentar(a)
Gucci, Foto: Gucci
Gucci, Foto: Gucci

Modna kuća Ralph Lauren za nešto više od 660 eura prodaje kombinezon koji izgleda kao da ste u njemu krečili.

Plavi kombinezon sa zlatnim patent-zatvaračem izgleda kao da po sebi ima fleke od boje, a na koljenima izgleda istrošeno. Na stranici brenda piše da je kombinezon izrađen od japanskog pamučnog satena.

Nije dugo trebalo da krenu reakcije na društvenim mrežama. "I ovo će vjerovatno neko kupiti", jedan je od komentara.

foto: Ralph Lauren

Nedavno je tema na društvenim mrežama bila i dugačka narandžasta košulja tartan uzorka s Petar Pan kragnom brenda Gucci. Košulja koja liči na haljinu namijenjena je muškarcima, a Daily Mail piše da brend naglašava kako ovaj komad "odražava ideju fluidnosti, narušavajući toksične stereotipe koji oblikuju muški rodni identitet".

foto: Gucci

Cijena košulje je 2600 dolara. Košulja/haljina u struku ima i satensku vrpcu koja se veže u mašnu, a prodje se i verzija s cvjetićima.

foto: Gucci

Još jedan od sličnih proizvoda, koji se ne tako rijetko, pojavljuju u 'visokoj modi' bile su i Gucci pantalone širokih nogavica napravljene od organskog pamuka i posebno tretirane kako bi se dobio efekt mrlja", kako piše u opisu proizvoda. Običnim ljudima to je izgledalo kao farmerke isprljane travom.

foto: Gucci

Bonus video: