Kratke čizme: Kad se spoji lijepo i praktično

Među udobnim i praktičnim, a s druge strane elegantnim i ženstvenim modelima kratkih čizama ističu se oni s četvrtastom petom

8888 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Već nam je svima jasno da 2020. nije kao bilo koja druga godina, a trenutna pandemija je značajno uticala na svijet mode. To, pored ostalog, znači da bi, ako želite da kupite novi par cipela, trebalo da se zapitate da li je to zaista nešto što vam treba i što ćete redovno nositi ili je kupovina rezultat trenutnog hira. Ne vrijedi nešto kupovati ako ćete ga ostaviti da leži zaboravljeno u ćošku vašeg ormara.

Lista šest modela kratkih čizama koje ćete najbolje koristiti u ovoj i narednim godinama na stranici miss7.24sata.hr izgleda ovako:

1. Podignuti đon

Lista se otvara praktičnim čizmama sa podignutim đonom čiji je dizajn inspirisan izgledom klasičnih gumenih čizama. To je izuzetno udoban model koji pruža veliku zaštitu od raznih vremenskih nepogoda. Nije ni čudo što su na listi želja mnogih ljubitelja mode.

foto: Pinterest

2. Vezice

Ako tražite praktične modele obuće koji će i dalje imati dozu ženstvenosti i elegancije, neka vaš izbor budu cipele na vezivanje. Pritom vezice mogu biti koristan alat koji će osigurati stabilnost stopala ili jednostavno dekorativni momenat.

foto: Pinterest

3. Brušena koža

Kada je riječ o materijalima, brušena koža apsolutni je favorit mnogih dama kada je o obući za jesen ili zimu riječ. Uz pravilno održavanje, primjerci od ovog materijala mogli bi potrajati nekoliko sezona

foto: Pinterest

4. Krokodilski uzorak

Ako govorimo o šarama, cipele s uzorkom krokodila postale su neizostavan komad u posljednjim sezonama među vodećim trendseterkama. nema razloga za sumnju da će njihova slava uskoro nestati.

foto: Pinterest

5. Četvrtasta potpetica

Među udobnim i praktičnim, a s druge strane elegantnim i ženstvenim modelima kratkih čizama ističu se oni s četvrtastom petom. Riječ je o modelu koji se odlično slaže sa raznim komadima odjeće, od prevelikih farmerki do olovka suknji.

foto: Pinterest

6. Bijelo za kraj

Ako se prilikom kupovine cipela vodite njihovom bojom, onda znajte da je pravo vrijeme da obratite pažnju na bijele čizme o kojima smo već pisali. Hladniji mjeseci više nijesu rezervisani samo za tamne boje.

foto: Pinterest

Bonus video: