Veliki povratak: Alexa, torba za čitav zivot

"Naš osnovni princip je da pravimo torbe koje traju cijeli život, a ne jednu sezonu. Naše torbe često se prenose s generacije na generaciju. Zbog toga smo jako ponosni" rekao je direktor Mulberryja

3866 pregleda 0 komentar(a)
Alexa 2.0, Foto: Instagram/Pinterest
Alexa 2.0, Foto: Instagram/Pinterest

Nazvana po britanskoj voditeljkii jednoj od modnih ikona početka ovog vijeka, Alexi Chung, torba je bila pravi hit, a sada doživljava svoj veliki povratak. Osim nostalgije, koja nas je sve u nekom trenutku i nekom segmentu života uhvatila ove godine, Mulberry dogodine slavi svoj 50. rođendan pa su zato odlučili da ponovno daju u prodaju obožavanu torbu, i to s nekim poboljšanjima. Alexa 2.0 dolazi tačno deset godina nakon prve, koja je ime dobila po Alexi Chung.

Alexa Chung, voditeljka
Alexa Chung, voditeljka foto: Instagram/Pinterest

Naime, u to se vrijeme britanska voditeljka se često pojavljivala u javnosti sa starinskom Mulberry Elkington krutom torbom u stilu kofera pa su dizajneri odlučili da naprave torbu koja će biti po mjeri njenog stila. Riječ je o kožnoj torbi koja je zapravo kombinacija Elkington i Bayswater modela, dolazi u tri veličine i osam boja. Osim malene ručke ima i dugački kaiš pa se može nositi preko tijela. Torba je postala takav hit da je ubrzo stvorena lista čekanja, a kopije su se pojavile svuda, piše Gloria Glam.

Iz modne kuće kažu da nijesu odlučili da naprave Alexu 2.0 samo zbog novca ili nedostatka inspiracije. "Naše arhive stalna su inspiracija našem timu pa je bilo prirodno prijetiti se siluete ove torbe. Alexa je univerzalan model, jednako opuštena i luksuzna, a sad kad smo proces izrade učinili potpuno održivim, svidjeće se i nekim novima generacijama i dobiti moderan prizvuk", rekao je direktor Mulberryja Thierry Andretta.

Popularnost Alexe porasla je dijelom i zbog pokretanja Mulberry Exchange servisa početkom ove godine, koji omogućava razmjenu torbi ove modne kuće.

"Naš osnovni princip je da pravimo torbe koje traju cijeli život, a ne jednu sezonu. Naše torbe često se prenose s generacije na generaciju, od majke preko kćeri do unuke, kao da su naslijeđe. Zbog toga smo jako ponosni", kaže Andretta.

Bonus video: