Veliko interesovanje dalo vjetar u leđa

Lazar Ilić na predstojećoj Nedjelji mode predstaviće nosivije modele za sve prilike, a i cijene istih će biti pristupačnije

5764 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Crnogorska Nedjelja mode, na kojoj će domaći kreatori predstaviti kolekcije za jesen/zimu, ako zdravstveni uslovi dozvole, biće održana 22. i 23. decembra u velikoj sali KIC-a Budo Tomović, a među onima koji će predstaviti svoje modele je i Lazar Ilić.

On će ovoga puta učestvovati i kao Lazar Ilić coture, ali i sa brendom Hunt iza kojeg stoji sa sestrom Kristinom Ilić.

“Kolekcija će, baš zato što su u pitanju dva brenda, biti u dva segmenta, a predstavićemo ukupno od 12 do 15 modela. Ono što će vjerovatno biti interesantno je što ova kolekcija neće ličiti na ono po čemu smo prepoznatljivi, i potpuno je drugačija od svih prethodnih. Ovoga puta neće biti večernjih haljina, jer smo gledali da stvari budu nosive i da se komadi iz kolekcije lako mogu kombinovati”, otkriva u razgovoru za Vijesti Ilić.

Iako su se do sada haljine sa njegovim potpisom, bilo da su Lazar Ilić ili Hunt nosile u svečanim prilikama, što kaže kreator “samo jednom”, ovoga puta potrudili su se da ono što će ponuditi na Fashion Weeku bude za sve prilike.

“Nijesmo koristili najskuplje štofove za odijela, ali su svakako kvalitetni i modeli su rađeni u oversize varijanti. I haljine su od sličnih materijala uglavnom je to pamuk i prirodni materijali a nijesmo štedjeli ni na postavama, jer one su ipak u dodiru sa kožom pa smo i tu gledali da materijali budu kvalitetni. Boje koje preovladavaju u ovoj kolekciji su crna, pink, bijela i tamno zelena”, opisuje svoju kolekciju za Nedjelju mode Ilić.

U posljednje vrijeme crnogorski kreator je aktivan i u izradi nakita, pa će i ti komadi biti predstavljeni na ovoj reviji.

“Modele na ovoj reviji pratiće i naše torbe koje ćemo prvi put predstaviti javnosti, a biće ukupno pet različitih, tako da je i to segment koji ovu kolekciju izdvaja od prethodnih”, pohvalio se Ilić.

Nekoliko fotografija na kojima je predstavljena nova kolekcija objavljeno je na Instagramu, a kreator je zadovoljan reakcijama.

“Tek smo plasirali prvi model i on je već prodat, što nam je dalo vjetar u leđa, jer je interesovanje veće. Ono što je sigurno uticalo je što je i povoljnija cijena u odnosu na modele koji su do sad izlazili iz našeg ateljea”, iskren je Ilić koji dodaje da bez obzira na činjenicu da je nova kolekcija za sve prilike, komade koje oni nude ljubitelji mode neće naći po buticima.

“Komadi koje ćemo predstaviti jesu jednostavniji i nosiviji, ali teško da se mogu naći u radnjama jer smo se i ovoga puta potrudili da budu unikatni. Ovo prilagođavanje tržištu i aktuelnoj situaciji nije isplativo, no trenutno razmišljati o tome je besmisleno”, poručuje Ilić.

Iako je zbog aktuelne pandemije manje posla, Lazar se nije predavao, već je tokom iste bio veoma kreativan.

“Kad sam pod pritiskom mozak mi radi 200 na sat, tako da sam se lako prilagodio. Do sad sam bio u dijelu visoke mode, ali kako živim od ovog posla riješio sam da odgovorim trenutnom izazovu tako da modeli koje trenutno pravim imaju veću uopštrebnu vrijednost”, objašnjava Ilić. Iako su maske postale “obavezan modni detalj” modele iz nove kolekcije iste neće pratiti.

“Tokom prvog talasa radili smo maske koje smo donirali i tu sam se zasitio. Svakako da ukoliko oni koji budu kupovali modele iz kolekcije budu željeli da imaju i masku koja će pratiti isti, spremni smo da im izađemo u susret, ali sve se nadam da će broj oboljelih brzo početi da opada, a da će upravo ovaj modni detalj brzo ‘izaći iz mode’”, zaključuje Ilić.

Bonus video: