Sve omiljenije: Ovaj model farmerica najčešće je pretraživan

Iako su nekad bile predmet ismijavanja, a modni stručnjaci su ih nazivali neuglednima, one su se vratile u modu na velika vrata i postale omiljeni dio kombinacija mnogih žena

6028 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kraj godine Google rezerviše za objavljivanje pojmova koji su se najviše pretraživali u godini na izmaku. Ti pojmovi podijeljeni su u razne kategorije, a jedna od njih je "Kako stilizovati...".

U ovoj kategoriji među top deset pretraživanih najčešća su bila pitanja u vezi sa kosom. U 2020. godini ljude je tako zanimalo kako stilizovati "šiške-zavjese", kovrdžavu kosu, dugu kosu... Međutim, našlo se tu i pitanja koja se tiču odjeće, a sedmo mjesto zauzelo je pitanje "kako stilizovati 'mom jeans'"?

farmerice
foto: Pinterest

"Mom jeans" ili 'farmerice za mame' popularne su već nekoliko godina, a u godini u kojoj je udobnost postala bitnija nego ikad prije, očito su zadržale svoj status, piše zadovoljna.hr.

Riječ je o modelu farmerica koje karakterišu visoki struk i šire nogavice, a ime su dobile u 80-ima i 90-ima, kada su takođe bile popularne. Iako su nekad bile predmet ismijavanja, a modni stručnjaci su ih nazivali neuglednima, one su se vratile u modu na velika vrata i postale omiljeni dio kombinacija mnogih žena, među kojima je i cijeli niz slavnih dama.

farmerice
foto: Pinterest

Za razliku od trendova koji se pojave na kratko i nestanu, ovaj model farmerica je, kako smo već spomenuli, popularan već nekoliko godina i čini se da nigdje ne ide.

A kako ih kombinovatii? Jer ipak je to pitanje koje je u 2020. zanimalo mnoge.

farmerice
foto: Pinterest

Stručnjaci savjetuju da kada nosite ovaj model farmerica, izbjegavate prevelike, takozvane 'oversize' gornje dijelove. Zbog visokog struka koji je sinonim za ovaj kroj, uz "mom jeans" nabolje izgledaju komadi poput košulje, obične majice ili džempera koji su ugurani u pantalone.

Posebno dobro uz ovaj model izgledaju komadi u bijeloj boji, a ako se želite dotjerati samo preko bijele majice ili košulje nabacite sako.

farmerice
foto: Pinterest

Kada je riječ o obući, ovaj model se odlično slaže s patikama, kratkim čizmama, ali i sa obućom na štiklu.

Bonus video: