OTKRIJTE

Trendovi haljina koji će vladati 2021. godine

Pravilo je: ako vam haljina ne izmami osmjeh, nemojte je kupiti

15146 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

U novu godinu svi ulaze sa nadom da će u nekom trenutku pandemija koronavirusa biti okončana, da će ljudi ponovo bez distance biti zajedno i da će nestati ograničeno kretanje. Razni modni brendovi željno iščekuju to vrijeme i već su lansirali svoje kreacije za novu sezonu. Ono što obično prvo privlači pažnju su - haljine. Trendovi, kao da su stvarani tako da nadoknade propušteno, donose puno boja i zanimljive krojeve.

Naravno, opstaju i uobičajeniji trendovi odijevanja koji udovoljavaju svakodnevici - pletene teksture ostaju na mjestu, kao i puff rukavi. Ali ostalo? Neke stvari kao da dolaze iz modnih snova.

'Haljinice'

Haljine za proleće/ljeto 2021. su lijepe. Riječ je o komadima na koje kod nas asocira riječ 'haljinica' - slojevi tila, božanstvene tkanine, blistavi dodaci i raskošna paleta boja.

haljine
foto: Pinterest

Crna slip haljina

Da li je zločin ako žene požele da se ponovo osećaju seksi? Apsolutno ne. Postoji li lako rJešenje? Da. Iako se crne haljine obično pojavljuju u kolekcijama jesen/zima, dizajneri su ih reprogramirali za proljeće koristeći prikladne siluete, lagane tkanine i mnoštvo primamljivih izreza. Jacquemus crna slip haljina već se pokazala kao najprodavaniji komad, iako postoji mnogo opcija koje možete izabrati.

haljine
foto: Pinterest

Vesele boje

Haljine uljepšane veselim uzorcima mogle su se vidjeti i ove godine, ali u narednoj će biti potpuni hit. Pravilo je: ako vam haljina ne izmami osmjeh, nemojte je kupiti.

haljine
foto: Pinterest

Roze

Nijedna boja nije bila zastupljenija u kolekcijama proljeće/ljeto 2021. od ružičaste. Upućeni kažu da će se nositi u zatvorenom i na otvorenom prostoru „ Može se nositi kod kuće ili u gostima, ali i dok radite na Zoom-u".

haljina
foto: Pinterest

Prije nego što dođu topli dani, ostanite u pletenim haljinama koje su se nosile ove, ali će biti u trendu i naredne godine.

haljine
foto: Pinterest