Tri super trika pomoću kojih figura izgleda vitkije

Uvriježeno je mišljenje da moć optičkog smanjivanja ima samo crna boja, ali to nije istina

6015 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Postoje ti dani kada, šta god obučete, čini vam se kao da ste preko noći dobili koji kilogram viška. U tom slučaju dobro dođu trikovi uz pomoć kojih optički izgledamo mršavije. Dva su modna, a jedan nema veze s odabranom odjećom.

Ovi trikovi efektno ostavljaju utisak vitkosti i imaju mogućnost da prikriju koji kilogram. Naravno, uz pomoć ovih trikova nećete uspjeti da prikrijete 10 kilograma viška, u toj borbi će vam pomoći zdrava i ujednačena prehrana i fizička aktivnost.

Pravilo držanje tijela

Prvi modni savjet odnosi se na to kako se držimo. Kako biste djelovali mršavije, treba da imate pravilno držanje tijela. Ramena zabacite unatrag, grudi izbacite naprijed i uvucite stomak. Ko sjedi ili stoji s ravnim leđima, isteže gornji dio tijela i automatski djeluje mršavije. Ako se pogrbite, ističete trbuh i bokove.

Tamnije boje su univerzalni trik koji uvijek pali

odjeća
foto: Pinterest

Vratimo se modnim trikovima. Tamne boje, poput crne, tamno plave ili sive, imaju moć vizuelnog smanjivanja. Takođe možete birati i monohromatske kombinacije. Uvriježeno je mišljenje da moć optičkog smanjivanja ima samo crna boja, ali to nije istina. Bitno je samo da su boje tamnije. Boje možete rasporediti i strateški: Odaberite odjeću s tamnijim uzorcima na djelovima tijela koje ćete radije sakriti. Ako imate višak na stomaku, odlučite se za košulju koja ima tamnije djelove duž struka.

Nosite V izrez

odjeća
foto: Pinterest

Ako nosite V izrez optički produžavate vrat i gornji dio tijela čime automatski djelujete mršavije. Zato okrugli izrez zamijenite ovom dobrodošlom alternativom.

Bonus video: