Nježno i nezbježno: Trendovi iz najnovijih kolekcija

Neki zimski trendovi uspjeli da prežive još jednu sezonu i vrate se u proljećnom izdanju, dok su neki, potpuno neočekivani komadi, zauzeli velik dio asortimana za toplije dane

8207 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Gloria.hr
Ilustracija, Foto: Gloria.hr

Meteorolozi su već najavili prve toplije dane, a oni vas prosto tjeraju da izađete iz trenerki i bezličnih kućnih haljina. Nove kolekcije koje su upravo stigle na police najpoznatijih prodavnica pokazuju da su neki zimski trendovi uspjeli da prežive još jednu sezonu i vrate se u proljećnom izdanju, dok su neki, potpuno neočekivani komadi, zauzeli velik dio asortimana za toplije dane.

Odjeća namijenjena proljeću 2021. godine kao da govori pa pastelne nijanse, koje ćemo viđati svuda, naglašavaju prijeko potrebni optimizam, a praktične bermude ideju da i udobno može biti modno izazovno. Evo kojih će pet trendova, kako piše Glora, ovog proljeća biti neizbježni.

Pastelne nijanse

odjeća
foto: Gloria.hr

Nježno ružičasta, baby žuta, nebesko plava, nježna lila... Pastelne nijanse uskoro ćemo viđati baš svuda, a najčešće na udobnom pletivu koje savršeno pristaje uz dobre stare farmerice. Boje sladoleda odvažnije će nositi zajedno, dok će one koje idu na sugurno svoju najdražu pastelnu boju obući uz bijele ili bež komade.

Teksas sa teksasom

odjeća
foto: Gloria.hr

Trend koji se nakon cijele decenije vratio prošle sezone ne namjerava da samo tako zalupi vrata za sobom. Košulje od teksasa košulje nose se uz farmerice, džins suknje na topiće od istog materijala, a uz haljinu od teksasa idealno je staviti - teksas šeširić.

Bermude

odjeća
foto: Gloria.hr

Proljeće 2021. biće obilježeno širokim bermudama koje tek lagano prekrivaju koljena. Ovaj pomalo neobičan komad odjeće može se nositi uz stroge košulje i blejzere, ili u potpuno opuštenoj varijanti - uz majice kratkih rukava i majice s kapuljačom.

Indigo plava boja

odjeća
foto: Gloria.hr

Veliko iznenađenje stiže u obliku indigo plave boje koja će doživjeti pravi procvat. Ova elegantna nijansa vratila se na velika vrata pa ćemo je viđati na modnim dodacima poput torbi i cipela, a još više na pletivu, haljinama i ženstvenim topovima.

Komadi od kože - lažne ili prave

odjeća
foto: Gloria.hr

Kožna odjeća obično je rezervisana za zimu, ali dizajneri proljećnih kolekcija odlučili su da je vrijeme da se to promijeni. Sportske pantalone, haljine s kratkim rukavima, bermude, suknje i haljine s tregerima, od prave ili lažne kože, najčešće u pastelnim nijansama - potpuno će zaživjeti s prvi zracima sunca.

Bonus video: