Klasika koja je potpuni hit: Nekoliko bezvremenih trendova

Mada će nam i 2021. godina svakako donijeti bar nekoliko prolaznih, ali uzbudljivih trendova, potražnja za klasičnim komadima ostaće veća nego ikad prije

12155 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Uticaj koji je pandemija imala na svijet mode nastaviće se i u narednim mjesecima. Novo normalno stanje, kako se popularno naziva realnost u kojoj trenutno živimo, ostavilo je značajne posljedice na sve industrijske grane, pa i na modnu. Pošto svjedočimo situaciji u kojoj veliki broj ljudi strahuje za radno mjesto, sve je manje onih koji nepromišljeno troše novac na garderobu, ali zato raste potražnja za klasičnim komadima. Potrošači, jednostavno, traže odjeću koja će se zadržati u njihovim ormarima mnogo duže od jedne sezone.

Mada će nam i 2021. godina svakako donijeti bar nekoliko prolaznih, ali uzbudljivih trendova, potražnja za klasičnim komadima ostaće veća nego ikad prije. S obzirom na to da je bezvremeni stil postao omiljena fraza u modnom svijetu, polako se brišu i generacijske granice, pa će vodeći trendovi biti namijenjeni ženama svih starosnih doba, piše injournal.rs

Mikro pruge

odjeća
foto: Instagram

Pruge spadaju u jedan od pet vanvremenskih printova (uz tufne, animal, cvjetni i karirani dezen), koji su uvijek aktuelni. Naredne sezone najtraženije će biti mikro pruge za čiju je popularizaciju najzaslužniji brend Saint Laurent.

Ogrlice u boji zlata

odjeća
foto: Instagram

Ovaj trend prisutan je već nekoliko godina. Najprije su se nosili lančići u nizu, pa masivne ogrlice, a sada su aktuelne sve moguće varijante – od najsitnijih mikro modela do oversized veličina. Važno je samo da su u boji zlata. Lančići su moderni i kao detalj na torbama.

Koža u razigranim bojama

odjeća
foto: Instagram

Komadi od kože mogu izgledati skupo i prefinjeno, bez obrira da li su izrađeni od prirodne ili vještačke kože, a posebno su efektni kada dolaze u zanimljivom koloritu.

odjeća
foto: Instagram

Zato ove godine preskočite kupovinu crnih komada, koje vjerovatno već imate i nabavite bar jedan u zelenoj, bordo, žutoj ili bilo kojoj drugoj boji.

Loose-fit pantalone

odjeća
foto: Instagram

Ako ste gledali izvještaje sa revija na kojima su vodeće dizajnerske kuće predstavile kolekcije za proljeće/ljeto 2021, vjerovatno ste primijetili da su loose-fit pantalone zauzele dominantno mjesto. Široki i opušteni krojevi veoma su komforni, a bonus kod ovih pantalona je činjenica da u njima svi izgledaju nekoliko kilograma mršavije.

Bonus video: