Ponovo vodeći trend: Baletanke kao moda koja ne prolazi

Sa njima ne postoji problem - kako ih kombinovati

7000 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Na naslovnoj strani britanskog izdanja časopisa Vog za februar pojavila se glumica Anđelina Džoli i u razgovoru otkrila dio svoje intime i komadić doma i, između ostalog, potvrdila da je zauvijek vjerna eleganciji i svom klasičnom stilu s kojim (više) ne prelazi granice.

Anđelina Džoli na naslovnoj stranici Voga
Anđelina Džoli na naslovnoj stranici Vogafoto: Pinterest

Na naslovnoj fotografiji podsjeća na Odri Hepbern u crnoj Max Mara rolci i pantalonama kakve je nosila i Hepbern, sve to uz baletanke kuće Šanel. Upravo one dijele mišljenja publike iz godine u godinu, ali uprkos svemu, ne može se poreći da je riječ o bezvremenskom komadu koji ruku pod ruku ide s pojmom ženske elegancije, piše Glora Glam.

Odri Hepbern i Brižit Bardo
Odri Hepbern i Brižit Bardofoto: Pinterest

Baletanke je proslavila Brižit Bardo u filmu " I Bog stvori ženu" 1956. Svoju verziju baletanki, koja je postala kultna 1984. je predstavila kuća Šanel.

Šanel 2021.
Šanel 2021.foto: Pinterest

Koko Šanel je voljela je naglasi slobodu i udobnost, zato su baletanke postale dio Šanel istorije koje se ova modna kuća ne odriče ni danas. Drugačije vizije baletanki imali su i drugi dizajneri, od trakica koje se vežu oko gležnja ili onih koje imaju, umjesto zaobljenog, špicasti vrh.

obuća
foto: Pinterest

Njihova posebnost leži u prilagođavanju svakom modnom izrazu, sa njima ne postoji problem - kako ih kombinovati. Slažu se bukvalno uz sve: farmerice, haljine, suknju, elegantno odijelo, bermude...

obuća
foto: Pinterest

"Ulažem u klasične komade i nosim ih zauvijek. Ne mijenjam stvari često, to je moj pristup modi", rekla je u razgovoru za Vog Anđelina Džoli. U toj priči opstaju baletanke, modna stvar kojoj se status ne mijenja.

obuća
foto: Pinterest

Bonus video: