Opet su hit: Neki ne mogu bez njih, drugi ne mogu da ih gledaju

Prema podacima sajta Lyst potražnja za helankama tokom posljednje godine porasla je za čak 392 odsto

7756 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Helanke su dugi niz godina bile zapostavljen komad garderobe, nosile su se uglavnom u teretani ili kod kuće, međutim, situacija se drastično promijenila početkom prošle godine kada se ovaj praktičan i svestran odjevni predmet ponovo našao na modnom radaru.

Istina je da su pandemija i vrijeme provedeno u izolaciji odigrali ključnu ulogu u velikom povratku ovog komada, ali helanke su počele da osvajaju modni svijet i prije toga. Na nedeljama mode, održanim na samom početku 2020. mnoge influenserke pojavile su se upravo u helankama, koje su se mogle vidjeti i u kolekcijama najvećih dizajnerskih kuća, kao što su Versace, Fendi, Balenciaga ili Balmain. Već tada je bilo jasno da će ovaj komad ubrzo postati sastavni dio ormara najvećeg dijela ženske populacije, piše injournal.rs.

Okolnosti i opšta pomama za komfornom odećom išle su na ruku novom trendu, pa je prema podacima sajta Lyst potražnja za ovim komadom u posljednjih godinu dana porasla za čak 392 odsto. Modne prognoze govore da će se isti trend nastaviti i tokom predstojećeg proleća, pa više nije pitanje hoće li se nositi helanke već kako ih kombinovati.

Inspiraciju, kao i obično, možete pronaći na Instagramu jer zvijezde ove društvene mreže poslednjih sedmica često provode dane upravo u helankama, koje kombinuju na bezbroj različitih načina. Duksevi i patike očekivano su najčešći izbor u komninacijama za svaki dan, a ovaj komad se dobro slaže i sa tunikama i džemperima. Međutim, postoje i znatno elegantnije verzije u kojima su helanke kombinovane sa blejzerima i kaputima, baletankama, ali i visokim potpeticama.

Mada su najčešći izbor crne helanke, s elastičnom trakom ili rajsferšlusima, najefektniji su ipak šareni modeli.

Bonus video: