Povratak upitnog trenda: Džemper koji ima uglavnom rukave

Nekima su "pleteni grijači za ruke" simpatični i komad koji će definitivno nositi, a drugi ne vide nikakav smisao ovog odjevnog predmeta

8085 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Trendovi dolaze, odlaze, vraćaju se... Na nama samima je hoćemo li neki trend prigrliti ili ga zaobići u širokom luku. Međutim, neke trendove, čak i ako odlučimo da ih nećemo slijediti, ne možemo izbjeći jer okupiraju police prodavnica, a onda i gradske ulice. Ili su dovoljno neobični da nam odmah zapnu za oko.

Jedan takav trend pojavio se posljednjih sedmica po policama u radnjama, a modne urednice na portalu WhoWhatWear podsjetio je na modni trend koji je prvi put dosegao vrhunac 90-ih godina prošlog vijeka. Podsjetio ih je naime na bolero koji je imao i brojne druge nazive poput grijača za ruke, džemper-rukava, šala za ruke... Bez obzira na ime, princip je bio sličan - ovaj komad pokrivao je samo ruke i ramena, a sada se na scenu vratila njegova nova verzija - i podijelila žene.

Nekima su, naime, "pleteni grijači za ruke" simpatični i komad koji će definitivno nositi, a drugi ne vide nikakav smisao ovog odjevnog predmeta.

Modne urednice se slažu da ovaj komad može izgledati šik, ali većina njih takođe ne razumije njegovu svrhu. Ako želite da nosite grijače za ruke u pravom smislu, zašto ne obučete džemper, pita se jedna od njih.

Modna urednica Joy Montgomery, ipak, vidi potencijal ovog komada, a ključ je, kaže, u tonalitetu. Komadi, dodaje, ne treba da se savršeno podudaraju u bojama, ali korištenje iste palete boja učiniće izgled skupocjenijim.

Bonus video: