O njihovom stilu se stalno priča: A kako se Parižanke zaista oblače?

U slučaju da nijesu u patikama, Parižanke za svakodnevne izlaske najčešće nose ravnu obuću, više potpetice prava su rijetkost

8749 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Fotografije koje nam obično stižu iz Pariza, a prate kako je ko obučen ulice u toku održavanja Pariske nedjelje mode, uvijek su vrlo glamurozne, modno besprijekorne, ali, naravno istovremeno i vrlo orkestrirane.

odjeća
foto: Pinterest

Modna svita koja se tih dana pokazuje u gradu svjetlosti najčešće ima isplaniranu garderobu za mjesec dana dug maraton po modnim metropolama, a u Parizu posebno pokušavaju da impresioniraju fotografe i publiku skupocjenim i upečatljivim modnim izdanjima.

moda
foto: Instagram

Ali, kako ulice Pariza izgledaju tokom ostatka godine? I kako se same Parižanke zaista odijevaju? O njihovom stilu napisane su stranice i stranice teksta, u pokušaju da se demistifikuje ono što njihovu modu i način odijevanja čini toliko posebnim, piše journal.hr.

moda
foto: Instagram

Uvid u to izbliza omogućava Instagram profil koji postavlja fotografie Parižanki iz svakodnevnog života. Zove se Parisiens in Paris i dokumentuje svakodnevna modna izdanja Parižanki.

One mogu i ne moraju da budu iz modne industrije, žene su raznih godina i stilova, a ono što ih definitivno spaja je stil i činjenica da su fotografije njihovih kombinacija snimljene spontano. Zbog toga savršeno ilustruju ono što se ne može definisati a o čemu se uvijek priča kada su u pitanju Francuskinje. Jednostavno, a efektno.

Ako na ovoj stranici potražite inspiraciju za 2021. godinu, vidjećete da dominira udobnost. Možda se to najbolje vidi po tome što ogroman broj žena, bez obzira na to u kakvoj su odjeći, od obuće bira - patike.

U slučaju da nijesu u patikama, Parižanke najčešće nose ravnu obuću, više potpetice prava su rijetkost. Očigledno je, takođe, da i ako neko nosi neki dizajnerski komad, čini to sasvim nenametljivo: Šanel čarape ili Luj Viton torba - pa šta?

Bonus video: