Novac ne znači stil: Uvjerite se da moda ne zna ni za godine

Dok se druge influencerke na Instagram profilima šepure pokazujući skupocjene komade, uvijek sjajno obučena Carmen pravi čuda uz pomoć svima pristupačnih brendova

16116 pregleda 3 komentar(a)
Carmen Gimeno, španska influencerka, Foto: Instagram
Carmen Gimeno, španska influencerka, Foto: Instagram

Svi oni koji prate modne trendove i te kako su upoznati s imenom Carmen Gimeno, španske influencerke sa srebrom u kosi, koja je zahvaljujući svojim upečatljivim modnim kombinacijama stekla veliki broj obožavateljki.

Ova simpatična Špankinja na najbolji način dokazuje kako za dobar stil ne morate imati najskuplju odjeću s potpisom najpoznatijih dizajnera, ali i to da određen broj godina ne znači da žene treba da osustanu od mode ili se 'učaure' u 'odjeći za starije gospođe'.

moda 50+
foto: Instagram

I dok se druge influencerke na Instagram profilima šepure pokazujući skupocjene komade koje rijetko ko baš može priuštiti, uvijek sjajno obučena Carmen pravi čuda uz pomoć svima pristupačnih brendova poput H&M-a ili Zare, piše tportal.hr.

moda 50+
foto: Instagram

Da nije nimalo opterećena skupocjenom odjećom skromna Špankinja je pokazala nebrojeno puta, a modni znalci hvale njene nosive vedre stajlinge prepune boja i veselih motiva.

moda 50+
foto: Instagram

'Počela sam da objavljujem na Instagramu iz čiste zabave. Iznenadila sam se koliko je ljudi počelo da me prati i zahvalna sam na tome. Mislim da je ključni trenutak bio i kad sam odlučila da prestanem da farbam kosu što se jako svidjelo mnogima. Bio je to oslobađajući trenutak za mnoge druge žene. Podstakla sam ih i ohrabrila', rekla je Carmen za španski časopis InStyle.

Po njenim mišljenju, moda ne zna za godine i svako može da se odijeva kako mu se sviđa bez obzira koliko ima godina. 'Oduvijek sam nastojala da izbjegavam bilo kakve stereotipe vezane za godine. U mojoj garderobi je puno boja i šarenih uzoraka. Imam i dosta komada u neutralnim tonovima pa stalno kombinujem', kazala je Carmen dodajući kako voli da spaja različite teksture, uzorke i tonove.

Među rijetkim stvarima koje ne savjetuje ženama iznad 50 godina su iska odjeća, mini suknje i duboki dekoltei. Među patikama koje obožava omiljene su joj popularne 'starke'.

Bonus video: