Hitovi naredne sezone: Još prelijepih haljina

Savršeno se slažu s patikama, baletankama ili mokasinama dok preko njih uvijek možete da ponesete blejzer ili laganu jaknu

8909 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram, Promo
Ilustracija, Foto: Instagram, Promo

Iako vremenske prilike ne pokazuju da je proljeće sve bliže, nije daleko period kada ćemo se konačno oprostiti od tople garderobe i slojevitog oblačenja. Ženstvene i praktične haljine biće savršen izbor za sve dnevne prilike jer u njima možemo provesti dan na poslu, otići u šetnju... Savršeno se slažu s patikama, baletankama ili mokasinama dok preko njih uvijek možete da ponesete blejzer ili laganu jaknu.

haljine
foto: Instagram, Promo

Prve proljećne kolekcije donijele su nam i nove trendove u svijetu haljina, pa će tako poslije dužeg vremena na modnom radaru ponovo biti pink modeli i komadi izrađeni od teksasa. Razigrane šare i neutralne boje i naredne sezone ostaju aktuelne, a nećemo se oprostiti ni od pletenih komada, piše Injournal.rs

Razigrani print

haljine
foto: Instagram, Promo

Mada su nam cvjetne haljine prva asocijacija na proljeće, naredne sezone podjednako će biti aktuelni i drugi dezeni, poput kariranog printa, pruga i geometrijskih šara.

Neutralne boje

haljine
foto: Instagram, Promo

Najjednostavnije stvari često izgledaju najefektnije, a jedan od najboljih dolaza za to su haljine u bijeloj i bež boji. Ovog puta one uglavnom dolaze sa zanimljivim detaljima, kao što su puf rukavi ili karneri.

Pletivo

haljine
foto: Instagram, Promo

Odjeća od pletiva obilježila je sezonu koju polako ispraćamo, ali njen status se neće mnogo promijeniti ni u narednim mjesecima. Pletene haljine će ostati na modnom radaru.

Teksas

haljine
foto: Instagram, Promo

Teksas će biti jedan od najpoželjnijih materijala ovog proljeća, pa će u skladu sa tim i haljine od ovog bezvremenog matrijala zauzeti važno mjesto u našim ormarima.

Pink

haljine
foto: Instagram, Promo

Vjerovatno već znate da će ružičasta biti jedna od najpoželjnijih boja u narednim mjesecima. Zato nije čudno što su haljine u različitim nijansama roze zauzele važno mjesto u novim kolekcijama.

Bonus video: