Neprikosnovena: Najbolje odjevenom proglašena je Tejlor Svift

Kao u inat provakativnim kreacijama koje više otkrivaju nego prikrivaju, kakve obično nose popularne pjevačice, Tejlor Svift je odabrala zanimljivu kreaciju sa neočekivanim detaljima - trodimenzionalnim cvijećem

8949 pregleda 5 komentar(a)
Tejlor Svift, pjevačica, Foto: Instagram
Tejlor Svift, pjevačica, Foto: Instagram

Na 63. dodjeli američke muzičke nagrade Gremi (Grammy)

Bijonse je ostvarila novi rekord i postala ženski izvođač sa najviše ovih prestižnih muzičkih nagrada u istoriji, dok je Tejlor Svift prva žena koja je tri puta osvojila nagradu za najbolji album godine. U modnom smislu, međutim, prema pisanju svjetskih časopisa, dominirala je Tejlor Svift i to u izdanju koje nije karakteristično za ovu vrstu događaja.

Bijonse je dobila 28. Gremi i postala najnagrađivanija žena u istoriji ovog priznanja. Ipak, na modnom planu nije baš najbolje prošla.

Bijonse
Bijonsefoto: Instagram

“Kao umjetnica vjerujem da je moj posao da reflektujem vrijeme u kojem živimo, a bilo je tako teško vrijeme. Zato sam željela da podignem, ohrabrim i proslavim sve prelijepe crne kraljice i kraljeve koji me i dalje inspirišu i inspirišu čitav svijet”, poručila je Bijonse utegnuta u crnu kožnu mini haljinu istaknutog dekoltea.

Bijonse se na after partiju pojavila u znatno zanimljivijem izdanju - dugačkoj srebrnoj haljini koja je, iako zakopčana do grla, istakla njene obline u prvi plan, a na glavi je imala zanimljiv detalj - turban, kao i mrežu preko lica.

Bijonse
Bijonsefoto: Instagram

Uprkos muzičkom uspjehu, kada je o modi riječ, Bijonse je ostala daleko iza Tejlor Svift, koja je nezvanično proglašena najljepše odjevenom pjevačicom na ovogodišnjoj dodjeli Gremi nagrada. Kao u inat provokativnim kreacijama koje više otkrivaju nego prikrivaju, kakve obično nose popularne pjevačice, Tejlor Svift je odabrala zanimljivu kreaciju sa neočekivanim detaljima - trodimenzionalnim cvijećem. Mini haljina koju potpisuje čuvena modna kuća Oskar de la Renta istakla je vitku figuru i duge noge poznate pjevačice.

Bijonse
foto: Instagram

Dua Lipa, koja je osvojila nagradu za pop album godine, bila je jedna od izvođačica koja se istakla provokativnim stajlingom, providnom haljinom ispod koje se vidio donji veš.

Dia Lipa
Dia Lipafoto: Instagram

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS).

Bonus video: