Udobno i moderno: Vodeći modeli patika za proljeće

U okviru prvih prolećnih kolekcija već su se istakli vodeći modeli za aktuelnu sezonu

9708 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Patike su odavno dio ženske mode, a pandemija i trend komfornog odijevanja još više su doprinijeli njihovoj popularnosti. U narednim mjesecima nosiće se uz helanke i trenerke i uz suknje, haljine ili poslovna odijela. U okviru prvih prolećnih kolekcija već su se istakli vodeći modeli za aktuelnu sezonu, koje ćemo često gledati kako u radnjama i na ulicama, tako i na Instagram fotografijama, piše injournal.rs.

Duboke patike

patike
foto: Instagram

Modeli inspirisani patikama za košarku već godinama su prisutni u kolekcijama svih sportskih brendova, a među influenserima su posebno popularni Nike Dunk modeli. Ako vam nedostaje inspiracija za stilizovanje dubokih patika, obavezno posjetite profil francuske blogerke Aude-Julie Alingué, koja je njihov veliki fan.

Patike za trčanje

patike
foto: Instagram

Patike za trčanje trenutno su najtraženija obuća na Googleu, ali to ne znači da morate da počnete da trenirate da biste ih nosili. Zapravo one odlično funkcionišu uz većinu proljećnih stajlinga, a pritom su veoma lagane i udobne. I u ovoj kategorili najpopularniji je Nikemodel React, ali za koji god brend da se odlučite, nećete pogriješiti.

Bijele patike

patike
foto: Instagram

Bijele patike takođe već godinama konstanta na listi najpopularnijih modela, pa ni ovo proljeće neće biti izuzetak. Svejedno je da li volite retro, klasične ili bilo koje druge modele, s bijelim patikama ne možete da pogrešite.

Old school modeli

patike
foto: Instagram

Prošlog prolejeća su New Balance patike bile neka vrsta uniforme među Instagram zvijezdama? Pomama za ovim modelima samo je pokrenula lavinu povratka starim trendovima, bilo da je riječ o patikama koje su bile aktuelne na početku milenijuma ili o modelima iz 70-tih i 80-tih godina.

Dizajnerske patike

patike
foto: Instagram

Najeveće dizajnerske kuće odavno se utrkuju kako bi lansirale poželjnepatike, a sve češće svjedočimo i njihovoj saradnji sa sportskim brendovima. Tako je Nike prošlog mjeseca udružio snage sa Comme des Garçons, a Adidas sa Pradom, i kao što se i očekivalo rezultati nijesu izostali. Trenutno velika potražnja vlada i za modelima drugih brendova, kao što su Dior, Chanel i Loewe.

Bonus video: