Osvježite svoj izgled i tmurne dane: Evo kako da zablistate

Bez obzira na to kako ćete je i s čim kombinovati, ružičasta odjeća ovog proljeća biće pun pogodak

5750 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Promo
Ilustracija, Foto: Promo

Modni stručnjaci kao da su osjetili da su se ljudi ušuškali u zonu komfora udobnih i neutralnih boja, i odlučili da vrate malo vedrine, optimizma i autentičnosti. U skladu sa tim, 50 nijansi ružičaste preplavilo je Instagram i život.

odjeća
foto: Instagram

Ružičasta je konačno prevazišla uvjerenje da mogu da je nose samo modno najsmeliji.

odjeća
foto: Instagram

Prvo je prikazana na modnim pistama svetskih dizajnera kao što su Roksanda, Loewe, Jacquemus, Valentino, Christopher John Rogers i Chloe, a zatim je prešla i u domen ljepote i enterijera. Naime, osim što je apsolutni modni trend, pink boja čini lice blistavijim i mlađim, a prostor svetlijim i energičnijim, zbog čega je ne treba zaobilaziti ni u jednoj sferi, piše Elle.

odjeća
foto: Instagram

Roze simbolizuje mladost, zdravlje, razigranost. Ta je boja i simbol ženstevnosti i ljubavi, a smatra se nevinom i veselom bojom.

odjeća
foto: Instagram

Nastaje spajanjem crvene i bijele boje, a od razmjere tih dviju boja zavisi konačna nijansa ružičaste. Postoji cijeli niz, od pastelne do jarkoružičaste i sve one našle su se na policama prodavnica koje spremno dočekuju ružičasto proljeće.

odjeća
foto: Instagram

Kada je riječ o kombinovanju roze odjeće, slaže se sa plavom, narandžastom, žutom, pa čak i crvenom bojom, a za one koji ipak žele neke manje upadljive kombinacije tu je uvijek bijela boja.

odjeća
foto: Instagram

U svakom slučaju, bez obzira na to kako ćete je i s čim kombinovati, ružičasta odjeća ovog proljeća biće pun pogodak.

Bonus video: