Ženstvene i praktične: Pantalone koje odlično pristaju svakoj figuri

Ovaj model laska ženskoj figuri bez obzira na građu tijela: sužava struk, ističe obline na najbolji način, izdužuje noge i naglašava ženstvenost

6029 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Pantalone visokog struka bile su izuzetno popularne od 70-ih do početka 90-ih godina, a onda su u 2000-ima svoje mjesto ustupile niskom struku - što nije bila velika sreća jer on ne laska ženskoj figuri. Već neko vrijeme vraćaju se pantalone visokog struka, koji završava oko pupka i to u najrazličitijim oblicima, uzorcima i bojama.

pantalone
foto: Pinterest

Nezaobilazne su u novim kolekcijama modnih brendova, što nije ni čudno - ovaj model pantalona izgleda dobro na svakome i definitivno pomaže ženama da izgledaju vitkije.

Elegancija uz prave komade

pantalone
foto: Pinterest

I farmerice mogu biti elegantne - posebno kad se kombinuju sa takvim komadima kao što je plavi sako i dobrom, otmenom torbicom.

Proljeće u pastelnim tonovima

pantalone
foto: Pinterest

Pantalone visokog struka s integrisanim kaišem iste boje postale su ne silaze sa scene. Ima ih u svim bojama i nude ih brojni brendovi. Upravo one pastelnih tonova - žute, ljubičaste, plave - idealne su za proljeće. Naravno, tiu je i ove sezone neizbježna, ružičasta.

Šta nositi uz pantalone visokog struka

pantalone
foto: Pinterest

Pantalone visokog struka često već imaju volumen i pokrivaju velik dio tijela - bluza ili koji drugi gornji dio s puno materijala učinili bi da izgledate 'pretrpano'. Nije dobro rješenje ni nošenje uskih pantalona sa visokim strukom uz velike gornje djelove odjeće jer sve skupa može djelovati neskladno. Kratka majica, džemper ili košulja su idealno rješenje.

Pravilo koje je dobro zapamtiti

pantalone
foto: Pinterest

Najvažnije je pravilo - pantalone nemojte pokrivati. Kakvog smisla ima nositi pantalone visokog struka ako su pokrivene? Majicu, bluzu, džemper, šta god da nosite gore, uvucite u pantalone. I još jedan stajling trik: nakon što todjeću stvite u pantalone u zakopšate ih, podignite ruke iznad glave. To će gornji dio izvući van taman koliko treba da savršeno izgleda.

Bonus video: