Prestižni modni časopis: Ovi trendovi izabrani za vodeće

Pandemija koronavirusa uticala je na dizajnere i njihove kreacije, te je tako udobnost došla u prvi plan kroz pantalone širokih nogavica, sportske trenerke i maxi široke haljine

8010 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Modne revije na kojima su predstavljene kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2021. godine obilježilo je nekoliko zajedničkih karakteristika za koje se predviđa da će biti veliki trendovi u oblačenju u predstojećem periodu.

Kada su u pitanju nedjelje mode koje su se održavale u prethodnim mjesecima, od četiri glavne modne prijestonice, New York i London su se odlučili za pretežno digitalne modne revije, sa neobičnim prezentacijama koje su dizajneri pripremili za mali broj novinara i kupaca. U Milanu i Parizu su se ipak održale revije, ali sa manjim brojem publike i poštovanjem strogih mjera socijalnog distanciranja. Neki brendovi isprobavali su različite varijante predstavljanja, pikazivanje kolekcija uz pomoć modnih filmova ili slanje propagandnih materijala novinarima i kupcima u cilju predstavljanja novih komada odjeće, prenosi klix.ba.

Nakon podvlačenja crte, sa ovih modnih događaja izdvajaju se zajednički trendovi.

Dolce&Gabbana
Dolce&Gabbanafoto: Instagram

Pandemija koronavirusa uticala je na dizajnere i njihove kreacije, te je tako udobnost došla u prvi plan kroz pantalone širokih nogavica, sportske trenerke i maxi široke haljine.

Magazin Vogue ističe da dizajneri nijesu izostavili glamur sa svojih revija te su u kolekcijama pripremili brojne šljokičaste komade uz pomoć kojih možete kreirati "disko atmosferu u dnevnom boravku".

Još jedna zajednička karakteristika većeg broja modnih kreatora jeste korištenje recikliranih materijala čime se stavlja fokus na očuvanje okoline.

Vogue izdvaja sljedeće trendove kao najvažnije za predstojeću sezonu:

Monohromatske kombinacije:

Dolce&Gabbana
Dolce&Gabbanafoto: Instagram

Maxi haljine

Michael Kros
Michael Krosfoto: Instagram

Široke nogavice

Michael Kros
Michael Krosfoto: Instagram

Sportska odjeća

Armani
Armanifoto: Instagram

Šljokice

balmain
balmainfoto: Instagram

Bonus video: