Marko Rogač osvojio titulu prvog pratioca

“Utiske je na mene ostavio obilazak znamenitosti Pekinga i Kineskog zida”
224 pregleda 1 komentar(a)
Marko Rogač, Foto: Privatna arhiva
Marko Rogač, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.12.2017. 18:50h

Marko Rogač , Lara Stešević i Mina Pejović, modeli agencije National Style, nedavno su se vratili sa Internacionalnih takmičenja, na kojima su se uspješno predstavili, ali i prema riječima Nine Stanišić, bivše mis Crne Gore koja je vlasnik modne agencije, dobili brojne ponude za angažmane.

“Marko Rogač se upravo vratio sa Tajvana, gdje je kao član National Style agencije, predstavljao Crnu Goru među 70 država svijeta, na izboru Mister World Ocean. Osvojio je titulu prvog pratioca što je izuzetan uspjeh za njegov prvi ozbiljniji angažman”, pohvalila se Stanišić.

“Na pripremama je boravio u Kaošiungu i Taipeiju od 14. novembra, gdje se predstavljao u narodnoj nošnji, odijelu, učestvovao na raznim modnim manifestacijama i humanitarnim organizacijama i držao govore o očuvanju naše planete i okeana...”, dodala je ona, dok je Rogač za “Vijesti” otkrio nešto više o sebi i samom takmičenju.

“Trenutno radim u jednoj privatnoj firmi, volim sport, bavim se karateom od svoje sedme godine”, kaže 23-godišnji Podgoričanin, koji ističe da je iz Donjih Kokota.

“Takmičenje za Mister Oceana se održalo u Tajvanu, trajalo je nekih 15 dana, a za to vrijeme smo radili brojne revije, slikanja u nacionalnoj nošnji, odijelima... Naravno bilo je vremena i za razgledanja raznih mjesta koja su veoma lijepa”, prepričava on i priznaje da je ovo bilo njegovo prvo takmičenje.

Na pitanje da li je bilo treme i je li očekivao da će se naći među tri najljepša momka na takmičenju, Rogač , kaže:

“Naravno da je bilo treme i to velike, jer su tu bili momci iz dosta zemalja... Što se lente tiče, pa ne znam, svako od nas se potajno u sebi nadao lenti pa tako i ja, ali prije svega toga to je bilo jedno lijepo druženje”.

Ovaj Podgoričanin ističe da je osvajanje drugog mjesta na internacionalnom takmičenju za njega veoma značajno, naročito jer je u pitanju prvo predstavljanje.

“Doći iz male zemlje i predstaviti je na najbolji mogući način je za mene zadovoljstvo”, poručuje Rogač , koji otkriva i kako je došlo do želje da uplovi u manekenske vode.

“Što se tiče toga, mogu da kažem da je okolina više uticala. Svi su mi govorili da počnem da se bavim manekenstvom i eto tu sam - gdje sam... Ambicija mi je naravno da idem na još dosta takmičenja i da se vratim sa novim lentama”, poručuje on.

“Što se planova za budućnost tiče, biću za sada u Podgorici. Bilo je nekih ponuda nakon izbora, ali treba to još da se razmotri”, smatra on.

Pored njega, ponude za angažmane u modelingu dobile su i Mina Pejović, koja je Crnu Goru predstavljala u Šenzenu i Hong Kongu, na izboru za Miss Model of the World, a kako je istakla Stanišić, ona se plasirala u top 15, te dobila titulu Best model in National Costume (najbolji model u nacionalnom kostimu).

I pored toga što ima samo 16 godina, Lari Stešević Miss Tourism World u Kini i unutrašnjoj Mongoliji nije bilo prvo takmičenje na kojem je učestvovala, a ovoga puta ušla je u uži izbor.

“Na mom drugom internacionalnom takmičenju dobila sam lentu ambasadora turizma. Bilo je 60 predstavnica od kojih sam ja bila najmlađa i samim tim što sam predstavljala svoju državu, veoma sam ponosna i zadovoljna svojim uspjehom”, pohvalila se Stešević.

“Na ovom prestižnom takmičenje bilo je različitih aktivnosti i obilazaka. Na moje veliko oduševljenje deset dana smo boravili u Pekingu, a najveće utiske na mene je ostavio obilazak znamenitosti Pekinga, kao i obilazak Kineskog zida”, prepričava ona.

“Poslije Pekinga boravili smo u unutrašnjoj Mongoliji, koja je nestvarno lijepa. Takmičenje se održalo u Ordos Cityju i svakodnevno smo imali pripreme i probe za glavno takmičenje”, nastavlja Stešević.

“Što se tiče Mongolije tu smo imali razne aktivnosti od jahanja kamila u pustinji, vožnje brodom, spuštanje žičarom kroz pustinju do obilaska rodnog grada Džingis Kana. Nosili smo njihovu tradicionalnu nošnju i nošnju ratnika”, priča manekenka.

Posvetila se školi i ostalim aktivnostima

Stešević se po povratku sa izbora u Kini posvetila nadoknađivanju propuštenog gradiva u školi, ali i drugim aktivnostima.

“Kada sam se vratila sa takmičenja priključila sam se humanitarnom radu na čelu sa mojom profesoricom Ljiljanom Milonjić na projektu koji smo mi iz odjeljenja osmislili 'Mladi za stare', a u okviru kojeg smo kupili poklone u vrijednosti od 500 eura za korisnike doma starih 'Duga' i proveli jedno lijepo popodne sa njima”, prepričava svoje aktivnosti učenica Ekonomske škole iz Podgorice.

“I dalje ćemo se baviti ovim projektom, a imamo u planu i druge. Takve aktivnosti su mi se veoma dopale i ispunjavaju me”, pojašnjava ona i ističe da joj uprkos uspjehu na takmičenju škola i dalje na prvom mjestu.

“Što se tiče posla u svijetu mode imam mnogo ponuda, ali prvo moram da završim treći razred. Nakon toga ću razmisliti koju ponudu da izaberem”, priznala je ona.

Bonus video: