Obuća koja će se nositi ovoga ljeta: Uglavnom ravna

Među obućom koja je u trendu ovoga ljeta, veliki broj modela spada u onu vrstu koja se u prvom trenutku nazove 'ružnom', ali kasnije i te kako pronađe put do kupaca

16050 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Promo
Ilustracija, Foto: Instagram/Promo

Došlo je doba godine kada je sva naša pažnja usmjerena na modne novitete koji će biti aktuelni predstojećeg ljeta, a jedna od najatraktivnijih tema svakako će biti trendovi u čarobnom svijetu obuće.

Pandemija korona virusa koja nam je nametnula brojna ograničenja, posebno kada je riječ o svečanim okupljanjima i večernjim izlascima, natjerala nas je da se okrenemo mnogo praktičnijim rješenjima prilikom izbora obuće. Tako su vodeći modeli sandala za predstojeće ljeto uglavnom oni sa ravnom petom, što je u skladu i sa trendom održivosti koji je postao imperativ u modnoj industriji.

obuća
foto: Instagram/Promo

Umjesto dramatičnih promjena, kojima smo nerijetko svjedočili poslednjih sezona, ovog puta na radaru će biti mnogi modeli koje smo nosili prethodnih godina i kakve veliki broj žene već ima u svojim cipelarnicima, piše injournal.rs.

Sportski modeli

obuća
foto: Instagram/Promo

Ovo je idealna obuća za sve kojima je udobnost na prvom mjestu. Modeli koji su svoju vladavinu započeli prije dvije godine, ostali su podjednako poželjni i prošlog ljeta, a isti trend nastaviće se i u mjesecima koji dolaze. Ako ne volite obuću koja sputava, pravo je vrijeme da nabavite jedan par sportskih sandala.

Prada
Pradafoto: Instagram/Promo

Ribarske sandale

obuća
foto: Instagram/Promo

Još jedan trend koji je bio aktuelan i prethodnih sezona, a prije svega prošlog ljeta. Mada takozvane ribarke sandale na prvi pogled nijesu pretjerano atraktivne, do sada smo mnogo puta na Instagramu imali priliku da vidimo da uz odgovarajuću odjevnu kombinaciju mogu da izgledaju i te kako zanimljivo.

Ravna platforma

obuća
foto: Instagram/Promo

Kao što smo već naglasili, praktičnost je postala ključna reč kada govorimo o trendovima u svijetu obuće, a postoje li praktičniji modeli od onih koji dolaze u paru s ravnom platformom? Ove sandale daju nam priliku da izgledamo nekoliko centimetara više, a pritom nam je udobnost i dalje zagarantovana. U ponudi su najrazličitije siluete i materijali, a za koju god varijatu da se odlučite, nećete pogriješiti.

Chloe
Chloefoto: Instagram/Promo

Kitten potpetica

obuća
foto: Instagram/Promo

Atraktivna kitten potpetica bila je aktuelna i u sezoni jesen/zima 2020/21, a sada je prisutna i na ljetnjoj obući. Ovaj trend sigurno će se dopasti ženama koje cijene prefinjenost, a iako kitten potpetica ne pruža udobnost poput ravne obuće, uglavnom je dovoljno komforna da u njoj možemo da provedemo čitav dan.

gucci
guccifoto: Instagram/Promo

Japanke

obuća
foto: Instagram/Promo

Znamo da nijedna letnja sezona ne može da prođe bez šarmantnih japanki, a ovog puta one nam dolaze u najrazličitijim izdanjima – od potpuno ravnih modela, pogodnih i za odlazak na plažu, do japanki s platformom i niskom petom.

zara
zarafoto: Promo

Bonus video: