Urednice časopisa Vogue preporučuju ovakve farmerice

Zamjenica urednika britanskog izdanja časopisa Vogue Sarah Harris savjetuje da farmerice uvijek perete okrenute na unutrašnju stranu i na temperaturama koje ne prelaze 30 stepeni

18889 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/promo
Ilustracija, Foto: Pinterest/promo

Slavni kreator Yves Saint Laurent govorio je da bi volio da je izmislio plave farmerice: "Najspektakularnije, najpraktičnije, najopuštenije, najnonšalantnije. Imaju svoj izraz, skromnost, seksualnu privlačnost, jednostavnost. Sve čemu se nadam u odjeći".

Kada imate dobar par farmerica ne morate ulagati previše truda u stvaranje dobitne modne kombinacije. Dovoljno je nabaciti običnu bijelu majicu za izgled bez greške.

I urednice magazina Vogue obožavaju farmerice. Prilikom odabira modela, smatraju, bitno je pronaći stil koji vam najbolje odgovara, a onda se pažljivo odnositi prema omiljenim farmericama jer vam mogu služiti godinama. Zamjenica urednika britanskog izdanja časopisa Vogue Sarah Harris savjetuje da farmerice uvijek perete okrenute na unutrašnju stranu i na temperaturama koje ne prelaze 30 stepeni. Također, ne sušite ih u mašini za sušenje.

Ako ste u potrazi sa savršenim parom, možda vam mogu pomoći favoriti urednica ovog časopisa koji su nosivi godinama i tokom svih sezona.

1. Sarah Harris

Model koji preferira ova urednica jesu klasične farmerice s ravnim nogavicama. Idealan je model od plavog džinsa s nedovršenim rubom. Kaže da se radi o modelu koji se slaže doslovno sa svim komadima.

farmerice
foto: Pinterest/promo

2. Rosie Vogel

Rosie Vogel priznaje da je u prošlosti imala nekoliko skupih pogrešaka kada je u pitanju džins, ali na kraju uvijek dođe do srećnog rješenja. Model koji je njena nova opsesija jesu farmerice visokog struka i ravnih nogavica koje su odsječene neposredno iznad gležnjeva. Rosie dodaje da savršeno izgledaju s gotovo svakom cipelom, a ako im dodate bijelu majicu, imate dobitnu kombinaciju za ljeto.

farmerice
foto: Pinterest/promo

3. Laura Ingham

Laura Ingham zaljubljena je u model farmerica koji je već nekoliko sezona jako popularan. Radi se o "boyfriend" modelu koji karakteriše opušteniji kroj koji ne prati liniju tijela. Izgledaju jednako dobro u kombinaciji s patikama, ali i s cipelama na visoku petu.

farmerice
foto: Pinterest/promo

4. Venetia Scott

Ova modna direktorica u Vogueu obožava farmerice visokog struka, s nogavicama koje nijesu previše uske, odnosno koje ne prate strogo liniju tijela, ali nijesu ni previše opuštene ili vrećaste.

farmerice
foto: Pinterest/promo

5. Rachel Garrahan

"Mom jeans" trenutačno su omiljene farmerice urednice Rachel Garrahan, i to model u crnoj ispranoj boji. Riječ je o modelu farmerica koji je omiljeni izbor mnogim ženama već nekoliko godina, a savršene su i za ljetne dane kada ne želimo odjeću koja će se lijepiti za nas na visokim temperaturama.

farmerice
foto: Pinterest/promo

Bonus video: