Kako izabrati kupaći: Ako ste puniji, imate male ili velike grudi...

Dio tijela koji želite da istaknete neka bude prekriven živim bojama i zanimljivim uzorcima, a za onaj dio koji želite da prikrijete - birajte tamnije, neupečatljive zagasite nijanse i uzorke

12032 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kad ste već krenule da kupite savršen kupaći kostim - ne žurite. Isprobajte što više modela, jer se možete iznenaditi koliko dobro vam stoji kroj koji nijeste planirale da kupite. Pazite da se osjećate dobro u njemu i ne vodite se trenutnim trendovima - ono što dobro stoji ženama na društvenim mrežama, ne mora nužno dobro stajati i vama.

Mnoge žene griješe pa kupuju kupaće kostime koji su im preveliki jer vjeruju da će time nešto sakriti. Bolje je kupiti pravu veličinu kako bi lijepo, pripijeno stajao uz tijelo, piše 24sata.hr.

Uglavnom, dio tijela koji želite da istaknete neka bude prekriven živim bojama i zanimljivim uzorcima, a za onaj dio koji želite da prikrijete - birajte tamnije, zagasite nijanse.

Evo kako odabrati idealan kupaći prema obliku tijela:

Kruška oblik

Kod ovog oblika građe tijela bokovi i bedra su izraženiji dok je gornji dio tijela sitniji. Tako su, recimo, građene Bijonse, i Dženifer Lopez.

Kod ovakve građe važno je vizuelno uravnotežiti proporcije, odnosno naglasak staviti na gornji dio, odnosno grudi. Gaćice neka budu klasične, nipošto visoko rezane, neka stoje niže na bokovima i budu uske sa svake strane.

kupaći
foto: Pinterest

Izbjegavajte donji dio širok sa strane. Bitno je da taj dio tijela ne dolazi do izražaja nikako pa ni bojom ili uzorkom.

Zato, gornji dio neka bude upečatljiv, šaren, s kanerima... Ako birate jednodjelni kostim, takođe, pripazite da nije visoko rezan na bokovima, a dekolte neka bude dubok.

Jabuka oblik

U ovom slučaju gornji dio tijela je krupniji, a donji tanji i sitniji. Tu je važno naglasak staviti na bokove, a vizuelno smanjiti poprsje. Birajte gaćice hipsterskog ili brazilskog stila - šire su na bokovima pa ih vizuelno povećavaju.

kupaći
foto: Pinterest

Boje i uzorci neka budu upečatljivi. Gornji dio neka bude zagasitiji, bez detalja koji privlače pažnju.

Pješčani sat

Ženama građenim kao pješčani sat, znači bujnih oblina i tankog struka, pristaju minijaturni bikiniji s trouglovima na grudima ili jednodijelni s prorezom oko struka.

kupaći
foto: Pinterest

Zapravo, moglo bi se reći da ovakvoj građi pristaju mnogi modeli, jer žene su popunjene na bokovima i grudima, a struk je tanak - savršena građa tijela za žene.

Atletska građa

Majli Sajrus i Dženifer Aniston, na primjer, žene su atletske građe, znači obline nijesu posebno izražene i bilo bi ih dobro malo naglasiti - za ženstveniji izgled. Znači, birajte kupaće kostime čiji i donji i gornji dio imaju upečatljive uzorke, boje, volane...

kupaći
foto: Pinterest

Takođe, maleni donji dio, koji se trakicama veže visoko na bokovima, vizuelno će proširiti taj dio tijela. Ženama ovakve građe odlično stoje i zanimljivo rezani jednodijelni modeli.

Male grudi

Ako imate male grudi, birajte bikinije čiji je gornji dio upečatljivih boja i uzoraka, ima volane, mašnice, šljokice, resice... Bitno je da stvara iluziju većih grudi.

Kako male grudi ne zahtijevaju gornji dio koji im daje podršku, slobodno posegnite za trouglastim modelima, a dobar izbor su i push-up sa dodatnim sunđerom iznutra.

kupaći
foto: Pinterest

Ženama s malim grudima odlično stoje i tzv. bandeau modeli koji izgledaju kao široka traka oko prsa i nemaju naramenice. Građi kod koje su grudi male, a stražnjica veća, odlično stoje truglaste gaćice s trakicama za vezanje i gornji dio s umecima ili u obliku trake.

Velike grudi

Kod modela za velike grudi važno je da one stoje čvrsto u korpama i da sa strane ne vise viškovi, odnosno gornji dio mora biti dovoljno velik tako da baš cijele grudi stanu u njih.

Modeli koji se tankim trakama vežu oko vrata uglavnom ne stoje dobro ženama s velikim grudima, osim ako grudi, nekim čudom, čvrsto stoje same od sebe.

kupaći
foto: Pinterest

Birajte čvrste modele koji će grudima biti dobra podrška i lijepo će ih oblikovati. Takođe, izbjegavajte napadne modele s velikim uzorcima ili raznim ukrasima. Naramenice neka budu malo deblje i podesive - što je naramenica deblja, podrška grudima je bolja.

Punije žene

Ženama punije, oble građe treba bikini kojem su gaćice dublje jer će tako prikriti višak na trbuhu, a ujedno će ga stisnuti kao steznik. Vrlo su moderni retro modeli kojima su gaćice upravo takve.

Odličan izbor su i modeli s karnerima oko bokova ili oni koji izgledaju kao da imaju suknjicu.

kupaći
foto: Pinterest

Jednodijelni kupaći, takođe je dobar izbor za puniju građu. U tom slučaju zgodno je da ima vrlo otvorena leđa, jer će vam tijelo tako izgledati daleko bolje i vrlo seksepilno.

Uzorak na kostimu je vrlo važan, a ženama punije građe uvijek je bolje birati sitniji uzorak. Takođe, na dijelovima tijela koje žele vizuelno smanjiti treba da budu uspravne, ne vodoravne pruge. I svakako treba izbjegavati modele koji se sjaje jer će vizuelno proširiti tijelo.

Za skrivanje stomaka

Postoji dosta modela, i jednodijelnih i dvodijelnih, koji pomažu da se prikrije stomak. Dobar izbor su kupaći sa visokim strukom, pomalo retro gaćicama.

kupaći
foto: Pinterest

Jednodijelni modeli sa zgodno naboranom tkaninom u predjelu trbuha, takođe su dobar izbor. Pomažu i oni s tamnijim linijama sa svake strane, dok je središnji dio neke upečatljivije boje - takve kombinacije struk čine naizgled tanjim.

kupaći
foto: Pinterest

Bonus video: