Nezaobilazan dodatak: Kakve naočari će se nositi ove sezone?

Mnogi dobro poznati okviri sada dolaze u nešto suptilnijim izdanjima dok se istovremeno neki trendovi iz prošlosti vraćaju na velika vrata

21596 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Naočare za sunce odavno su prevazišle svoju funkcionalnu upotrebu i postale modni dodatak koji nerijetko ima dominantnu ulogu u čitavom stajlingu. One mogu da sakriju naše loše dane, umoran izgled, mamurne trenutke ili neželjene poglede, sve u svemu, već dugo ne služe samo da nas zaštite od sunca. Zapravo je jako malo modnih dodataka koji svakoj odjevnoj kombinaciji daju tako moćan završni pečat kao što to čine naočare za sunce.

Vodeće dizajnerske kuće već su lansirale svoje adute za aktuelnu sezonu, a kako modna dešavanja obično idu u korak s društvenim događajima, i trendovi u svijetu naočara prilagođeni su novom normalnom stanju. S obzirom na to da su potrošači u 2021. postali oprezniji i vole da ulože novac u komade koji su praktični i koji će trajati duže od jedne sezone, mnogi dobro poznati okviri sada dolaze u nešto suptilnijim izdanjima dok se istovremeno neki trendovi iz prošlosti vraćaju na velika vrata. Najbolja stvar u cijeloj priči jeste što je izbor raznovrstan te će svako moći da nađe okvir po svojoj mjeri. INjournal je napravio listu modela koji će biti najpoželjniji u mjesecima koji dolaze.

Sportske naočare

naočari
foto: Instagram/Pinterest

Ovaj trend logičan je nastavak prošlogodinje opsesije sportskim komadima. Sportski okviri u novom izdanju izgledaju znatno suptilnije, pa nose i dozu elegancije, ma koliko to čudno zvučalo.

SAINT LAURENT
SAINT LAURENTfoto: Instagram/Pinterest

Okrugli ramovi u retro stilu

naočari
foto: Instagram/Pinterest

Okrugli ramovi ostaju aktuelni i ove sezone, ali su sada nadograđeni 'vintage' elementima, kao što su raznobojni okviri ili stakla u neočekivanim bojama.

CHLOÉ
CHLOÉfoto: Instagram/Pinterest

Pravougaoni okvir

naočari
foto: Instagram/Pinterest

Još krajem prošle godine naočare pravougaonog oblika počele su da osvajaju modnu scenu, da bi ove godine postale najtraženiji modeli. U svom ljetnjem izdanju one uglavnom dolaze u paru s okvirom u jarkim bojama ili s efektnim printom.

ZARA
ZARAfoto: Instagram/Pinterest

Novo izdanje mačkastih naočara

naočari
foto: Instagram/Pinterest

Trend koji traje već nekoliko sezona ostaće aktuelan i u narednom periodu. Iako makčasti okviri u 2021. nemaju više tako oštre linije, i dalje su vrlo atraktivne.

LE SPECS
LE SPECSfoto: Instagram/Pinterest

XXL modeli

naočari
foto: Instagram/Pinterest

Naočare koje su bile obožavane 70-tih godina vraćaju se na velika vrata. Oversized modeli uglavnom dolaze u paru s kockastim okvirom nenametljivih boja, kao što su crna, braon ili smeđa.

MANGO
MANGOfoto: Instagram/Pinterest

Malo drugačije aviator naočare

naočari
foto: Instagram/Pinterest

Još jedan klasik koji dolazi u nešto drugačijem izdanju. Mada je osnovno izdanje aviator naočara uvek u trendu, ovog ljeta birajte modele sa staklima u jarkim ili pastelnim tonovima ili ramove s modernim pomakom.

FENDI
FENDIfoto: Instagram/Pinterest

Bonus video: