Žena koju prati preko milion ljudi: Za dobar stil ne treba puno

Pernille, čijem stilu se mnogi dive, kaže da ne vjeruje u modne trendove, već u ulaganje u dobre modne klasike

7702 pregleda 1 komentar(a)
Pernille Teisbaek, Foto: Instagram
Pernille Teisbaek, Foto: Instagram

Danska modna stilistkinja Pernille Teisbaek oduševljava modnim minimalizmom, a za jesen priprema pravu modnu poslasticu - kolekciju nastalu s mnogima omiljenim modnim brendom Mango. Njome će dominirati osnovni odjevni predmeti i nakit, a popularna trendseterka otkriva pet ključnih komada koje je uvijek dobro imati u ormaru.

Pernille njeguje jednostavan i pročišćen modni stil, a minimalizam je njen već prepoznat modni potpis koji vjerno prati više od milion sljedbenika na Instagramu. Za kolekciju, koju obilježavaju naglašena ženstvenost i ekološka održivost, inspiridali su je najdraži odjevni predmeti, a sama je opisuje kao 'bezvremensku, prijatnu i muževnu sa ženstvenim preokretom'.

Ona obožava kontrastne siluete i monohromatske efekte, a kolekcija koju priprema biće modni odraz onoga što je već moguće vidjeti na njenom Instagramu – vrlo jednostavno, šik uz efektne muške odjevne predmete koji su nošeni tako da djeluju vrlo ženstveno, piše t-portal.hr.

Pernille, čijem se stilu mnogi dive, kaže da ne vjeruje u modne trendove, već u ulaganje u dobre modne klasike. Takođe se osvrnula na razliku između modnog stila Dankinja u odnosu na vrlo šik Francuskinje. 'Dankinje njeguju vrlo šaren stil i više naginju sportskim i urbanim izborima, za razliku od Francuskinja, koje favorizuju eleganciju', kaže.

Pernille otkriva pet ključnih komada koje žena treba uvijek da ima u ormaru:

  • univerzalne farmerice koje odlično pristaju
  • lijep sako
  • mala crna haljina
  • muški kaput
  • elegantna večernja torbica.

Bonus video: