Neka vam se ne dešavaju: Pet neoprostivih modnih grešaka

Bez obzira na to koliko lijepu haljinu, košulju ili pantalone nosite, ako su stvari zgužvane, stajling jednostavno neće uspjeti

10853 pregleda 100 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Postoji čitav niz stvari koje možete koristiti da upotpunite svoj stil, a takođe i one koje ga mogu potpuno uništiti. Možete nositi tako lijep komad odeće i napraviti grešku koja će uništiti sve. Predstavljamo vam pet modnih grešaka koje iznova uništavaju tud koji ste uložili u svoj savršeni izgled.

Loše kombinovani modni dodaci

Možda mislite da niko neće primijetiti da vaša torba, cipele, kaiš i nakit vode ‘svako svoju politiku’, ali , varate se. Odavno ne važi pravilo da modni dodaci, naročito cipele i torbe treba da budu u istoj boji, ali neophodno je da budu usklađeni. Sigurno postoji par patika koji se odlično slaže sa lakovanom torbom, ali u to morate biti savršeno uvjereni. Važno je da dodaci lijepo zaokruže odjeću i zajedno udahnu istu priču.

odjeća
foto: Pinterest

Zgužvana odjeća

Bez obzira na to koliko lijepu haljinu, košulju ili pantalone nosite, ako su stvari zgužvane, stajling jednostavno neće uspjeti. Zato uvijek odvojite vrijeme i pobrinite se da vaša odeća bude ispeglana. Bez obzira na to koliko žurite ili pokušavate da se ‘izvučete’ računicom da će se određeni material ionako izgužvati kad ga obučete, ne pokušavajte da izgledate dobro sa neispeglanom odjećom. Jednostavno, čak i lan koji će dobiti svoje nabore čim ga obučete, ne izgleda jednako kad je prethodno ispeglan I kad nije. Razlika se jasno vidi.

Ostaci šminke na odjeći

Koliko ste se puta našminkali i sredili kosu, a prilikom presvlačenja naslonili lice na majicu i ostavili mrlju na njoj? Nebrojeno puta? Situacija je poznata svima. Čišćenje na brzinu obično se pretvori u razmazivanje. Zato, obrnite proces uređivanja. Prvo se obucite, zatim se našminkajte, a odjeću zaštitite bade-mantilom tokom šminkanja.

Bretela od grudnjaka

Ovo je definitivno veliko modno ‘ne’, ali to možete lako izbjeći. Zašto bi lijepu haljinu, u čiji ste izbor uložili toliko truda, pokvarile naramenice grudnjaka, koje ponekad ne odgovaraju čak ni boji odabrane odjeće? Grudnjak bez naramenica je, zato, neophodan komad u garderobi svake žene.

odjeća
foto: Pinterest

Upropaštene cipele

Sasvim je jasno da je moderna žena obučena za sve prilike, ali postoje stvari zbog kojih zaista ne morate da uništavate cipele i izgled. Znate: modne zvijezde često ističu da su cipele najvažnija tačka svakog stila. Preobujte se tokom vožnje i ne dozvolite da pritisak na gas, kočnicu i kvačilo uništi vrh vaših cipela. Na pjeskovitim terenima, radije zamijenite svoje omiljene fine cipele, onima koje su udobne. Ne dozvolite da vam se potpetice ogule, niti da vaše cipele budu izgrebane.

Bonus video: