Žena koja pojednostavljuje modu: Šik, minimalizam i ležernost

"Često modne kuće stvaraju komade koji su previše komplikovani, usklađeni s trendovima koji odlično izgledaju na pisti, ali u stvarnom životu su nenosivi", smatra Anine

10869 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Anine Bing je modna blogerka, bivša manekenka i pjevačica, žena koja stoji iza istoimenog brenda, a i prava je modna inspiracija. U sklopu modnog brenda odlično kombinuje pariski šik, skandinavski minimalizam i kalifornijsku ležernost.

Gotovo deset godina zajedno sa suprugom Nikolaijem uspješno upravlja istoimenim brendom, lansiranim 2012. iz garaže u Silver Lejku. Uspjeh u modnom svijetu brzo su ostvarili, a uslijedilo je otvaranje prodajnih mesta u cijelom svijetu, uključujući i Pariz, grad koji Anine posebno voli. S obzirom na skorašnju proslavu desete godišnjice od osnivanja brenda, Anine je za Vog otkrila nekoliko svojih modnih tajni i savjeta.

Anine u svojoj kolekciji objedinjuje modne komade namijenjene zaposlenim ženama i majkama koje dan provode u pokretu i brojnim obvezama. Linije su vrlo elegantne, ali ne previše komplikovane, a odjeća pruža nevjerovatnu udobnost i slobodu kretanja.

''Kada sam pokrenula svoj modni brend želja mi je bila da pojednostavim modu. Često modne kuće stvaraju komade koji su previše komplikovani, usklađeni s trendovima koji odlično izgledaju na pisti, ali u stvarnom životu su nenosivi. Moj brend predstavlja nosivu odeću, vrlo prilagodljivu i zapravo bezvremenu'', rekla je Anine za Vog.

Anine u svojim kreacijama kombinuje različite elemente, a veliku inspiraciju joj je pružila njena baka. ''Kad sam bila djevojčica, posmatrala sam bakin ormar. Bila je jako šik. Ona je bila iz Brazila, ali je živjela u Danskoj. Voljela sam njen nakit i odjeću. Obožavala je dezene i boje, a najviše se oblačila za sebe. To me jako inspirisalo'' navodi Anine.

Dizajnerka kaže kako za dobar stil ne treba mnogo, a modni komad u koji se uvijek isplati uložiti je dobar sako jer je nosiv gotovo sa svime – preko dana s farmericama i patikama, a uveče kožnim pantalonama, štiklama i lijepom torbicom, prenosi Elle.

Prema rIječima Anine, pet komada koje se uvijek isplati imati u ormaru su:

Anine takođe otkriva razlike u stilu između Amerikanki, Francuskinja i Dankinja. ''Francuskinje su jako elegantne, imaju bezvremeni stil koji izgleda kao da ne zahtijeva puno truda. Sviđa mi se kako se oblače. Amerikanke, posebno one iz Los Anđelesa, više su u rok i kul stilu. Njeguju dječački stil. Danski stil je veoma jednostavan, dok je u Los Anđelesu vlada rokenrol. Volim američki stil, taj 'vintage' duh inspirisan lokalnom muzičkom scenom i snimljenim filmovima. Volim da kombinujem dva vajba: klasično, ali rok''.

Bonus video: