Nosiće se tokom jeseni: Obratite pažnju na ove strvari

Ako nam je pandemija donijela nešto pozitivno, onda je to želja za dotjerivanjem i eksperimentisanjem s odjećom. Nakon mjeseci dominacije trenerki i patika, ove jeseni na redu su izazovne odjevne kombinacije

31096 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Dok mnogi još uvijek čeznu za morem i ljetnim odjevnim kombinacijama, modni svijet ne miruje. Vodeći modni brendovi već su uveliko usmjereni na jesenske kolekcije koje već pristižu u prodavnice. Neki modni trendovi počeli su da se izdvajaju i očekuje se da budu najprihvaćeniji.

1. Providne haljine od čipke i tila

odjeća
foto: Pinterest

Ako nam je pandemija donijela nešto pozitivno, onda je to želja za dotjerivanjem i eksperimentisanjem s odjećom. Nakon mjeseci dominacije trenerki i patika, ove jeseni na redu su seksepilnije odjevne kombinacije. Alberta Ferretti, Dior, Giambattista Valli i Simone Rocha samo su neki od brendova koji za jesen 2021. sugerišu seksi haljine od providnih materijala poput čipke i tila, ukrašene raznim detaljima poput 3D cvjetova, šljokica, kristala i perja, piše Miss7.

2. Uski kombinezoni koji slave obline

odjeća
foto: Pinterest

Ove jeseni će, barem ako je vjerovati modnim stručnjacima, trendseterike biti opsjednute kombinezonima. Ali ne bilo kojima. Naglasak je na uskim kombinezonima koji slave žensku figuru i u prvi plan stavljaju obline. Zato potražite kombinezon po uzoru na Pradu, Dolce & Gabanu, Emiliju Wickstead, Givenchy ili Davida Komu.

3. Odjeća jarkih boja

odjeća
foto: Pinterest

Iako je jesen poznata po zagasitim nijansama, ove sezone vladaće potraga za odjećom jarkih boja. To se moglo vidjeti na revijama brojnih modnih kuća. Dakle - svoje jesenje kombinacije začinite ponekim plavim, zelenim, narandžastim, žutim ili pink komadom odjeće. Nemotej se bojati upečatljivih nijansi, koje po potrebi možete umiriti neutralnom crnom, sivom ili bijelom.

4. Šljokice

odjeća
foto: Pinterest

Šljokice će ove sezone biti svuda. Dokaz da šljokice nijesu rezervisane samo za novogodišnju noć i glamurozne zabave su prepune piste šljokica. Brendovi poput Alberte Ferretti, Moschina, Stelle McCartney, Burberryja, Valentina i Louis Vuittona prigrlili su šljokice i uklopili ih u svoje jesenjke kolekcije.

5. Tamni teksas

odjeća
foto: Pinterest

Kada je riječ o svima omiljenim farmericama, kojih nikad nije previše u ormaru, treba znati da će se trend širokih nogavica nastaviti i u narednim mjesecima, ali sudeći prema sugestijama modnih vizionara ove jeseni će dominirati modeli izrađeni od tamnog teksasa.

6. Mini haljine i suknje

odjeća
foto: Pinterest

Iako je vladavina midi haljina i suknji trajala nekoliko sezona zaredom, kraće suknje se ipak polako vraćaju.To se može pretpostaviti po onome što su na naedjeljama mode predstavili Fendi, Dolce & Gabbana, Schiaparelli i Tom Ford.

7. Predugački rukavi

odjeća
foto: Pinterest

Već smo naučili kako u modnom svijetu vrijedi pravilo da pravila nema. Tako će se ove jeseni nastaviti mikrotrend koji bi prema predviđanjima modnih stručnjaka mogao prerasti u jedan od omiljenih trendova sezone - predugački XXL rukavi. Cilj je da jakne, košulje, jakne i pletivo imaju duge rukave koji gotovo prekrivaju šake.

Bonus video: