Omiljene kožne jakne: Lako je shvatiti da se slažu baš uz sve

Kožna jakna se vraća u raznolikom modelima, među kojima će baš svako pronaći svoj savršeni komad

8986 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Svaka jesenja kombinacija završava s dobrom jesenjom jaknom. Kao jedan od ključnih komada jesenje sezone, jakna se svake godine vraća u novim trendi izdanjima, ali i u onim poznatim modelima koji nikad ne izlaze iz mode i naših ormara. Pored ležernih i laganih jakni od teksasa u kojima smo zakoračili u jesen i prelazno razdoblje, preko elegantnog balon-mantila za filmski efekt, kožne jakne se u jesenjoj sezoni vraćaju kao nezaobilazni dio ležernih i poslovnih, dnevnih i večernjih, minimalističkih i slojevitih kombinacija.

kožna jakna
foto: Pinterest

Istovremeno klasična, jednostavna, upečatljiva, uvijek trendi i nevjerovatno 'cool', kožna jakna je apsolutni modni favorit za jesenju sezonu.

kožna jakna
foto: Pinterest

U klasičnom modelu, svoje mjesto kožna jakna redovno pronalazi u garderobama modnih insajdera.

kožna jakna
foto: Pinterest

Ona se oduvijek isticala kao oličenje 'cool' stila. Svojim 'buntovničkim' izgledom i svestranim karakterom osvojiće vas i ove jeseni.

kožna jakna
foto: Pinterest

Povratak kožne jakne u modni svijet i naše ormare najavile su i jesenje kolekcije omiljenih modnih brendova.

kožna jakna
foto: Pinterest

Od luksuznih modnih kuća i dizajnera do pristupačnih 'high street' brendova, kožna jakna vraća se u raznolikom modelima, među kojima će baš svako pronaći svoj savršeni komad, bilo da se traži poslovni ili izgled za ležerne trenutke.

kožna jakna
foto: Pinterest

Bonus video: