Udobnost i elegancija: Pravila za poslovno odijevanje nijesu više ista

Dizajneri i modni brendovi stavili su naglasak prije svega na udobnost, a potom i na eleganciju

9815 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/Style&Wings
Ilustracija, Foto: Pinterest/Style&Wings

Odjeća za posao ne mora da bude dosadna niti da prati ustaljene obrasce, već može biti i zabavna i da ne ‘guši‘ našu individualnost.

Nakon vremena kada su mnogi, zbog pandemije, radili od kuće uslijedio je povratak koji donosi neke nove smjernice odijevanja, a stara pravila često više ne važe. Drugim riječima, dizajneri i modni brendovi stavili su naglasak prije svega na udobnost, a potom i na eleganciju. U poslovnom smislu to znači da u fokusu više nisu strogi komadi poput jednoličnih odijela i bijelih bluza, već oni nešto razigraniji, upečatljiviji, a opet elegantni.

Kad košulja zamijeni jaknu

Ove godine maksimalizam je istisnuo minimalizam, a uzorci su ponovno zasjali u pravom svjetlu. Jedan od onih bezvremenskih svakako je karirani u svim mogućim varijantama. Iako se prije možda nije činio dovoljno profesionalnim za posao, sada je i te kako poželjan, a posebno u obliku košulje koja podsjeća na jaknu, odnosno potpuno je zamjenjuje.

odjeća
foto: Pinterest/Style&Wings

Sada kada još nije toliko hladno da bismo morali nositi kapute, a opet nije ni vruće, košulja-jakna s veselim kariranim uzorkom idealan je izbor. Uz nju će se savršeno slagati tamne farmerice i kratke čizme.

Nezaobilazno pletivo

Jedan od najvažnijih i najefektnijih komada za jesen svakako je pletena haljina koju možemo nositi na bezbroj različitih načina. Ovakve haljine obično dolaze u klasičnim bojama, zbog čega su savršene za spajanje s neobičnim modnim dodacima.

odjeća
foto: Pinterest/Style&Wings

Preko nje uvijek možete prebaciti kožnu jaknu ili lagani kaput, a možete je nositi uz čizme, ali i uz mokasine i patike.

Tanji kaput s dva lica

Ako ste od animal printa bježali glavom bez obzira, sada to više ne morate jer se bez problema uklapa u poslovne prilike. Bez dobrog kaputa hladni mjeseci su nezamislivi, a posebno je praktično ako vaš kaput možete nositi na dva načina. Visoke kožne čizme pojačaće utisak, piše Gloria.

odjeća
foto: Pinterest/Style&Wings

Klasika na nov način

Bijela košulja neizostavan je komad za poslovne prilike, ali ne mora biti dosadna. Naprotiv, može biti odličan osnov za neodoljive kombinacije. Umjesto klasičnih uskih pantalona uz bijelu košulju ili bluzu slagaće se farmerice ravnog kroja.

odjeća
foto: Pinterest/Style&Wings

Dah starih vremena

Osim elegantnih pletenih haljina, nose se i one s uzorcima, posebno sa onima iz šezdesetih i sedamdesetih. Jedna takva haljina u hladnijim danima će izvrsno izgledati uz kožne čizme s potpeticom.

odjeća
foto: Pinterest/Style&Wings

Kako biste izbalansirali siluetu, struk stegnite širokim kožnim kaišem kojim ćete istaći liniju. Još nabacite jaknu i spremni ste.

Bonus video: