Veoma moderne: Pletene stvari koje će vas zagrijati i uljepšati

Odjevne kombinacije koje donose pletivo od glave do pete popularne su zbog udobnosti, ali i zbog efektnog izgleda. Ali to nije jedini način na koji možete nositi ovu vrstu odjeće

9964 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Početak oktobra donio je niske temperature, pa smo direktno iz tankih majica i sandala uskočili u jakne i čizme. Iako meteorolozi najavljuju ljepše dane, hladnoća je svakako na vratima, a pravi način da joj se suprotstavite i izgledate lijepo jeste - platenina.

odjeća
foto: Pinterest

Vrijeme je da potražite pletenu odjeću - čitav jedan svijet u kojem caruju džemperi, haljine, prsluci, veliki topli šalovi, moderni pleteni kompleti…

Nekoliko modela pletiva biće dovoljno za pregršt različitih kombinacija za hladne jesenje i zimske dane. Među njima kao najpopularniji ističu se ogromni kardigani, džemperi i rolke u neutralnim bojama.

Jedna od najpopularnijih i najefektnijih kombinacija biće pletivo u slojevima.

Odjevne kombinacije koje donose pletivo od glave do pete popularne su zbog udobnosti, ali i zbog efektnog izgleda koji stvara.

Suptilnija od ‘pletivo od glave do pete’ kombinacije, ali jednako efektna je kombinacija dva pulovera ili pulovera i rolke koje su još prije sezonu, dvije prigrlile modne trendseterke. U kombinaciji s farmericama ili midi suknjom, poslovnim ili kožnim pantalonama pletivo može činiti odličnu odjevnu kombinaciju.

Još jedna ideja u kojoj pletivo ima glavnu ulogu su kompleti finog tkanja.

Osim kao dio efektnog kompleta, pulover-haljina odlično će izgledati i zasebno, uz tek nekoliko modnih dodataka i, naravno, toplu jesenju jaknu ili kaput.

Bonus video: