Ljepota je čovjeku uvijek bila ideal

Uz pjesme Zdravka Čolića, pistom su u kreacijama dizajnerke Jelene Mandić prošetali korisnici Doma starih Grabovac

8194 pregleda 130 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Agencija CGNews
Foto: Agencija CGNews

Treće izdanje manifestacije “Noć mode” u Domu starih Grabovac u Risnu, održano je u petak veče, a zbog epidemiološke situacije, te činjenice da su korisnici tog doma starih u rizičnoj kategoriji, ove godine je izostala publika, ali su zainteresovani reviju mogli da prate uživo putem društvenih mreža Fejsbuk i Instagram.

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije, kako je ranije za “Vijesti” ispričala Nataša Milosavljević, organizatorka i idejni tvorac manifestacije, korisnici doma starih su izrazili želju da se ponovo nađu u ulozi manekena i manekenki i prošetaju pistom, pa makar i bez publike.

Kako je istakla, po održavanju ovog događaja, ispoštovane su sve preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a “Noć mode” je protekla sjajno, a nije izostao ni muzički dio, što su i zainteresovani mogli da vide u direktnom prenosu putem interneta.

Program je otvorio crnogorski muzičar Danijel Alibabić pjesmom “Goro moja”, a potom je osam korisnika doma starih prošetalo u modelima koje je specijalno za ovu priliku kreirao brend Vens by Jelena Mandić, a uz pjesmu Zdravka Čolića “Čija je ono zvijezda”.

Ubrzo su pistom prošetale i korisnice doma starijh, koje su takođe nosile modele Jelene Mandić, a uz pjesmu “Pusti, pusti modu”, da bi na kraju događaja bile uručene i nagrade koje su pripremili Farmasi, Škorpion Herceg Novi, AlfaTon i drugi.

Noć mode
foto: Agencija CGNews

Dizajnerka čije su modele korisnici nosili odlučila je da njene kreacije pokloni najstarijim crnogorskim manekenima i manekenkama.

”Korisnici Doma starih u Grabovcu su se odlično snašli u ulozi manekenki i manekena. Veoma sam oduševljena, prije svega idejom da se napravi ovakav događaj, a potom i samom organizacijom. I veoma mi je drago što su ove godine mene izabrali kao dizajnera čije će kreacije nositi korisnici doma starih”, kazala je ona za “Vijesti”.

Oduševljeni su bili i korisnici koji su prošetali pistom, a među njima je bio i Božidar Nikolić.

”Ja sam veoma impresioniran, jer je ovo bilo iznad svakog očekivanja. Organizacija je bila sjajna, a ni mi nismo loše prošli, ali bih najviše volio da pohvalim organizatore”, ispričao je on.

Noć mode
foto: Agencija CGNews

Slične utiske ima i Milorad Pešić:

”Ovo se ne doživljava svakoga dana, ovakve stvari. Ovo je neprikosnoveno. Lako je pored ovakvog osoblja koje ima dom starih biti i zadovoljan”.

Među manekenkama je bila Zlatka Muštur, koja je prenijela svoje utiske nakon revije.

Noć mode
foto: Agencija CGNews

”Lijepo sam se osjećala. Organizacija je bila super, počev od šminke i frizure, pa na dalje. Ovo mi je bio prvi put da učestvujem na ovakvoj reviji, i uopšte. Veoma sam zadovoljna”, kazala je ona.

Nešto rječitiji bio je Veljko Ivković, koji nije bio učesnik u reviji, ali je prisustvovao kao predstavnik Upravnog odbora korisnika.

”Impresije su stvarno izvanredne, posebno da počnem od ambijenta, jer je ovaj neadekvatan ambijent tako uređen da čestitam onima koji su ga aranžirali kao, kako bi rekli režiseri, scenu. Inače sam stvarno oduševljen, ljepota je večeras ušla u dom starih na najljepši način, a ljepota je čovjeku uvijek bila ideal... pa da asociram na stihove Tina Ujevića: ‘Noćas se moje čelo žari, noćas se moje vjeđe pote; i moje misli san ozari, umrijet ću noćas od ljepote’”, poručio je Ivković.

Svoje utiske nakon treće “Noći mode”, podijelio je i direktor JU Dom starih Grabovac, Srđan Dragomanović.

Noć mode
foto: Agencija CGNews

”Vidjeli ste večeras kao i uvijek u Domu starih Grabovac, organizacija na najvišem mogućem nivou, korisnici kao i uvijek oduševili sve prisutne i one koji su pratili putem interneta. Ovoga puta smo dali jasnu poruku - stop korona. Prije svega 96 odsto vakcinisanosti kod korisnika daje jednu veliku nadu da će ovo da prođe, a iako još uvijek nije proglašen kraj pandemiji mi smo joj rekli - stop, i krenuli da se vraćamo u ono staro vrijeme, 2019. godinu i cilj nam je da je prevaziđemo”, smatra on.

Organizacija događaja i ovoga puta bila je u rukama Milosavljevićeve, bivše mis Crne Gore, koja je već dugi niz godina rado viđen gost u Domu starih Grabovac, a koja se nada da će i naredne godine moći da organizuje “Noć mode”, te tako nadoknadi prošlogodišnju pauzu.

”Zbog situacije sa pandemijom koronavirusa i prošlogodišnje pauze, nismo ni razmišljali o organizaciji revije, jer nam je na prvom mjestu zdravlje korisnika, a zaposleni u Domu Risan su vrlo ozbiljno shvatili situaciju. Ipak, korisnici su sami izrazili želju i pored brojnih ograničenja, kao što je nemogućnost prisustva rodbine i prijatelja korisnika, pa smo ipak uspjeli da napravimo događaj za njih. Onlajn prenos je zato bio najbolje rješenje za ovu godinu”, ispričala je za “Vijesti” Milosavljević.

Noć mode
foto: Agencija CGNews

”Za izgled i gospode i dama, ovoga puta je bio zadužena Jelena Mandić. Uvijek kada pravim plan vezano za taj dio, zbog samih korisnika, vodim se time da to prije svega budu ljudi koji su lagani za saradnju, da razumiju dobro poentu ovog događaja i da stvore lijep odnos sa samim modelima od prvog upoznavanja. I zaista, ponovo imamo pun pogodak, jer su korisnici bili oduševljeni Jelenom na fitingu i samim njenim pristupom. Bila sam upoznata sa tim da je humanista i da je skoro organizovala jedan događaj takvog tipa”, ispričala je prije revije Milosavljevićeva.

Bonus video: