Ako ne pazite na ove stvari uzalud se trudite oko izgleda

Možete njegovati odličan stil, ali ako izgledate neuredno sve pada u vodu

5404 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Možete na sebi imati najnovije kolekcije i biti totalno u trendu, ali postoje greške zbog kojih bez obzira na to šta nosite na sebi izgledate neuredno. A svi znamo da to niko ne želi.

Dobar modni stil se ne sastoji samo od odlično složenih komada. Često u želji da ostavimo dobar utisak zaboravljamo na osnovna pravila koja ako prekršimo, sve pada u vodu. Provjerite pravite li neku od sljedećih grešaka.

Neispeglana odjeća

odjeća
foto: Pinterest

Niko ne voli da pegla osim, možda srećnih pojedinaca koji na ovaj čin gledaju kao na terapiju i opuštanje. Ali, bez obzira na to volite ili ne volite da držite peglu u ruci, jedno je sigurno – zgužvana odjeća izgleda neuredno.

To se posebno odnosi na pojedine komade poput košulja ili haljina. Imate dvije opcije – ili ćete kupovati odjeću od materijala koji se ne gužva ili ćete peglati potrebne komade.

Gumica za kosu na ruci

odjeća
foto: Pinterest

Gumica za kosu je uvijek potrebna ženam koje imaju malo dužu kosu, a najpraktičnije mjesto gdje se mogu nositi je ručni zglob. Kod kuće i na putu do obližnje prodavnice ili teretane to još funkcioniše, ali nemojte nositi gumicu tako na posao ili kad krenete vani. Spakujte je u torbu. Odlična opcija je i novčanik, piše Novi list.

Neuredni nokti

odjeća
foto: Pinterest

Svima se dogodilo da u žurbi i zbog manjka vremena ne stignemo da skinemo lak s noktiju. Međutim, nema neurednije i gore stvari od poluoljuštenog laka na noktima. Ako znate da u narednom periodu nemate vremena za manikir, kod kozmetičarke uradite trajni lak ili jednostavno nemojte lakirati nokte. Sve će izgledati bolje nego nokti s ostacima nekadašnjeg laka.

Preduge pantalone

odjeća
foto: Pinterest

Bile preduge pantalone u trendu ili ne, one jednostavno izgledaju kao da ste još u osnovnoj školi i naslijedili ste ih od starije sestre. Preduge pantalonemožda funkcioniraju na modnoj pisti i za dobru Instagram fotografiju, ali u stvarnom životu ćete s njima samo pobrisati pola grada, izgledati neuredno i na kraju prljavo.

Izblijedjela ili greškom obojena odjeća

odjeća
foto: Pinterest

Dovoljna je nekad samo jedna čarapa ili neki drugi komad jarke boje da oboji ostatak mašine za veš. Ponekad možete odjeću spasiti, ali ako to nije slučaj ona je spremna za reciklažu. Posebno neuredno izgleda odjeća koja je izgubila svoju boju pa djeluje blijedo i staro. Kupujte kvalitetne komade koji imaju dugi vijek trajanja, a kad rok prođe, prošao je i izlijedjela odjeća se više ne nosi.

Grudvice i/ili dlake na odjeći

odjeća
foto: Pinterest

Grugvice se događaju svima. Nakon svakog pranja provjerite osušenu odjeću i odstranite ih. Najlakše ćete to uspjeti uz pomoć brijača ili makaza za nokte. Budite oprezni kako ne biste oštetili odjeću. Ako imate kućnog ljubimca, dlake su sastavni dio vašeg života. Uvijek pored ormara ili ulaznih vrata držite roler uz pomoć kojeg ćete brzo i efikasno odstraniti dlake.

Bonus video: