Đorđo Armani: Pet osnovnih stvari u dobrom garderoberu

Kreator se drži pravila da je klasika jedina sigurna vrijednost u modi

3938 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

U jednom od rijetkih intervjua, italijanski dizajner Đorđo Armani otkrio je šta je, prema njegovom mišljenju, esencija jednog ženskog garderobera. Budući da tako rijetko daje intervjue, njegovi modni saveti još su dragocjeniji.

Kolekcija "Icon", proizašla iz njegove druge linije Emporio Armani, stigla je na vrijeme za jesen i potvrdila da je klasika jedina sigurna vrijednost u modi.

Armani
foto: Instagram

Daleko od pista i trendova, to je garderoba u vidu izvrsno krojenih bezvremenskih komada koji spajaju minimalizam italijanskog brenda i urbani duh, a stvorena je i za muškarce i za žene.

Armani
foto: Instagram

Linija obuhvata sve chic i moderne osnovne stvari neophodne za svakodnevni život, kao što su udobne pantalone, dugi kaputi, jakne i blejzeri od nappa kože, ženstvene bluze, pamučne majice, mekani džemperi; sve u prefinjenim bojama karakterističnim za brend.

Evo šta čini pet osnovnih komada u ženskoj garderobi, prema Armanijevim riječima:

"Jakna je za mene sastavni element svakog garderobera. To je svestran komad koji sam zamislio da bude opušten, udoban i nimalo ograničavajući. Nestrukturirane jakne koje sam razvio 1980-ih za muškarce i žene postale su moj zaštitni znak, a sve ostalo kao da proizilazi iz ovog jednog komada koji konstantno rekreiram."

Poslovne pantalone

Basic majice kratkih rukava

Ženstvene bluze

Dugački kaput

Bonus video: