Svaka revija je značajna i nosi nešto posebno

Crnogorska manekenka Lea Tarailo, zaštitno je lice ovogodišnje Nedjelje mode, a za “Vijesti” otkriva utiske sa snimanja reklamnog spota, te ambicije kada je u pitanju svijet modelinga

3924 pregleda 6 komentar(a)
Lea Tarailo, Foto: Igor Kolašinac
Lea Tarailo, Foto: Igor Kolašinac

Mlada manekenka, 17-godišnja Lea Tarailo, zaštitno je lice ovogodišnjeg, 29. izdanja Montenegro Somersby Fashion Weeka, koje se održava od 22. do 25. novembra u Capital Plazi i na Imanju Knjaz u Podgorici.

Učenica trećeg razreda Gimnazije “Slobodan Škerović”, pričala je za “Vijesti” o svojoj karijeri i ambicijama, a kako podsjeća, ovo nije prvi put da njen lik krasi promotivne postere i video spotove za potrebe crnogorske Nedjelje mode.

”Saradnja sa crnogorskom Nedjeljom mode traje od mog početka bavljenja modom. Bila sam zaštitno lice ovog događaja i 2018. godine kada smo radili kampanju za jesenje izdanje. S obzirom na to da je Montenegro Fashion Week naš najznačajniji modni događaj, zahvalna sam Srđanu Lubardi koji me je, u ime organizatora, pozvao da opet budem zaštitno lice”, istakla je ona.

”Kroz ovako osmišljenju kampanju imam mogućnost da se predstavim javnosti i istovremeno promovišem događaj, a to je lijepa uloga”, smatra Tarailo.

Ovoga puta snimljen je i promotivni video spot za Fashion Week, pa manekenka prenosi utiske sa snimanja.

Lea Tarailo
foto: Boris Šekularac

”Spot je juče objavljen i potpisuje ga Petar Kasalica. Snimali smo na periferiji Podgorice, u blizini Cijevne. Nosila sam haljinu Ane Dragaš koja je takođe bila na snimanju i mnogo nam pomogla”, ispričala je ona.

”Bilo je zahtjevno i izazovno snimati na ovom terenu, ali sam uživala i kada se tako osjećate onda i vrijeme brže prođe. Kod ovakvih angažmana najvažniji je timski rad i jasna vizija šta hoćemo da dobijemo kao konačan rezultat. Zadovoljna sam, a nadam se da će se spot dopasti i publici”, nastavlja Tarailo, koju će publika vidjeti i na pisti tokom same Nedjelje mode.

Na pitanje čije modele će nositi i u čijim kreacijama se osjeća najbolje na pisti, odgovara:

”Nedjelja mode počinje 22. novembra i još nismo dobili raspored revija. Volim kvalitetnu i udobnu odjeću, pa se najljepše osjećam kad nosim takvu garderobu i privatno i na pisti. S obzirom na to da i kreatori sa svakom novom kolekcijom ponude brojne novitete i u materijalima i u krojevima, ne mogu izdvojiti modele. Na revijama se trudim da na najbolji način predstavim model, bez obzira da li se radi o haljini, odijelu ili trenerci”.

Mlada manekenka iza sebe već ima veliki broj modnih revija, pa izdvaja najznačajnije za njenu karijeru.

”Svaka revija imala je nešto posebno i svaka je značajna, jer su mi omogućavale da se usavršavam, upoznajem kreatore i različlite pristupe modi. Osim Montenegro Fashion Weeka, izdvojila bih reviju visoke mode u okviru International Fashion festivala u Porto Montenegru, gdje sam nosila model italijanske kreatorke Luize Bekarie, ne kao najznačajniju, nego kao drugačiji koncept koji mi je bio interesantan”, odgovara ona.

Lea Tarailo
foto: Boris Šekularac

”Izdvojila bih i reviju u okviru bosanskohercegovačke Nedjelje mode u Sarajevu, koja je bila prilika da vidim kako se modni događaji organizuju u regionu”, dodaje Tarailo, koja se prisjetila i svojih prvih koraka na modnoj pisti.

”Imala sam 14 godina kada sam uradila kampanju za kolekciju modnog dizajnera Lazara Ilića. To su bili moji prvi koraci u svijetu mode i zahvalna sam mu što ih pamtim kao najljepše uspomene. Ta kampanja će meni uvijek biti posebna kao i prvi Montenegro Fashion Week koji sam radila nakon ovog snimanja”, otkriva ona.

”Već sljedeće godine prošla sam na kastingu za Elitovo lice. U početku mi je sve bilo interesantno, od isprobavanja modela do transformacija vezanih za šminku i frizuru. Onda sam, osim revija, počela da radim reklamne kampanje i editorijale i sve to je nekako doprinijelo ozbiljnosti ovog poziva”, smatra Tarailo.

Upitana kako gleda na profesiju modela, te da li time želi da se bavi profesionalno u budućnosti, kaže da je modeling za nju samo hobi u kojem veoma uživa.

”Svaki hobi traži neko oslobodno vrijeme, pa mi se dešava da ponekad teško mogu da uskladim školske obaveze i modeling. Mislim da će ubuduće biti sve manje tog slobodnog vremena, a sve više obaveza u školi. Modeling, ako se izabere kao jedina profesija, zahtijeva mnogo pažnje i rada, pa je veoma važno na vrijeme odrediti prioritete”, ističe odlična učenica podgoričke gimnazije.

Lea Tarailo
foto: Boris Šekularac

Pored Tarailo, na naslovnoj fotografiji ovogodišnjeg, jesenjeg izdanja crnogorske Nedjelje mode, koju je uradio Nikola Pejović, poziraju i Andrea Zmukić, Aleksandra Raičević i Ana Radovanović.

U okviru Nedjelje mode, kolekcije će predstaviti Lazar Ilić, Milena Vujačić, Boško Jakovljević, Kristina Ilić - Hunt, Atelier Ana Simone, Marina Banović, Nada Koljenšić i Milena Đurđić, ali i studenti smjera Modni dizajn, Fakulteta za dizajn i multimediju.

Tokom manifestacije biće upriličene i izložbe slika slikarke Orijane Ubović i ručno rađenog nakita Milene Đergović.

Svijet modelinga je surov

Lea Tarailo u svijetu modelinga je već četiri godine, pa otkriva kakve su njene ambicije, te čije bi modele voljela da nosi kada su u pitanju svjetski modni događaji.

”Ukoliko bih dobila ponudu za neki ozbiljan angažman u inostranstvu, razmislila bih o učešću. Svijet modelinga je surov, traži dosta odricanja. Zato bi takav angažman u inostranstvu bio moguć jedino ako mi ne remeti planove koje imam što se tiče obrazovanja. Moja ambicija je da nakon Gimnazije upišem fakultet. Ako bi se desilo da ipak prošetam svjetskim modnim pistama, voljela bih da to bude u kreaciji Elija Saba”, priznala je ona.

Bonus video: