Tri savjeta: Kako da obična odjeća izgleda prefinjeno

Pametna kupovina ne znači nužno da garderoba mora biti skupa

4252 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Postoje jednostavni principi kojima se eksperti služe kako bi postigli luksuzni izgled odjevnih kombinacija. Jedna od stilskih lekcija koje uvijek predlažu jeste kupovina komada koji će biti postojani i trajati dugo vremena.

Međutim, pametna kupovina ne znači nužno da garderoba mora biti skupa. U sasvim običnim prodavnicama možete kupiti odjeću koju vrijedi imati i koja će vam biti vrlo korisna u slaganju finih svakodnevnih kombinacija, ukoliko iskoristite malo modnih trikova.

Naime, uz nekoliko savjeta koje možete pročitati u nastavku, možete pronaći odjeću u kojoj će i vaše kombinacije uvijek odavati utisak luksuzne garderobe.

Odjeća mora da vam pristaje savršeno

“Ukoliko neki odjevni predmet ne pristaje mom obliku tijela onako kako bih ja željela, nosim je kod svog lokalnog krojača - to je ključ”, kaže influenserka Marijana Smit. “Kapute i džempere volim da nosim za broj veće”, dodaje ona.

Neutralne i jednostavne boje

„Moj prvi savjet bi bio da potražite neutralne boje ili barem jednostavne boje jer to čini da vaša odjeća izgleda chic, a dobra strana je i to što možete da je nosite češće nego odjeću sa printom”, ukazuje francuska blogerka Ajda Bađi Sane. “Bonus savjet? Odlučite se za vrhunske tkanine poput pamuka i vune", zaključuje ona.

Obezbijedite dobru osnovu

“Kada se osjećate dobro u nekoj odjeći, onda će i ta garderoba na vama izgledati dobro. Uvijek je mudro imati nekoliko omiljenih krojeva za koje znate da djeluju pozitivno na vaše samopouzdanje, a zatim takvu osnovu nadograditi ostalim komadima”, mišljenje je Jatri Parabi.

Bonus video: