Visoke štikle: Osam trikova uz koje nećete požaliti što ih nosite

Obuća sa visokom štiklom često donosi i nevolje - neudobnost, stezanje i na kraju mrske žuljeve

12019 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Sezona zabava uveliko se zahuktava i mnoge žene žele da se dotjeraju i svom izgledu dodaju finu notu koju donose štikle. Međutim, obuća sa visokom štiklom često donosi i nevolje: neudobnost, stezanje i na kraju mrske žuljeve koji sasvim mogu da vam pokvare i izlazak i hodanje u narednih nekoliko dana. Da se to ne bi desilo Grazia ima osam savjeta:

Smanjite centimetre

Zaljubile ste se u par savršenih potpetica ali znate da će ta peta od 10 centimetara napraviti haos na vašim stopalima. Ne paničite. Obućari mogu skratiti štiklu – u zavisnosti od modela cipela naravno, ali ovu opciju je sjajno imati na umu.

obuća
foto: Pinterest

Koncentirišite se na hod

Šetnja u štiklama je zaista jedna mala nauka. Lagani hod u patikama nije isto što i čitavo veče provedeno na potpeticama. Trik za što udobniji hod: uključite mišiće i pravite korake oslanjanjući se na tlo od pete ka prstima.

obuća
foto: Pinterest

Nosite potpetice po kući

Prije nego što ih lansirate na ulicu, obujte deblje čarape i hodajte u novim cipelama nekoliko sati po kući – to bi trebalo da ih fino opusti i razgazi.

Odaberite odgovarajući oblik pete

Ako imate šire prste, špicasta obuća neće vam prijati, a ako imate ravna stopala, svaka štikla veća od 7cm izazivaće vam bol – ne radite to sebi. Investrajte u potpetice koje odgovaraju vašem obliku noge.

obuća
foto: Pinterest

Koristite flastere

Uvijek preduprijedite potencijalne žuljeve na mjestima gdje znate da bi se mogli pojaviti, tako što ćete obezbijediti stopalo flasterima na kritičnim tačkama.

Birajte platforme

Generalno govoreći, platforme su udobnije od potpetica – daju vam visinu ali nema tog nagiba kao u salonkama. Ako postoji opcija, uvijek birajte platformu.

obuća
foto: Pinterest

Stavite uloške

Ulošci punjeni gelom koji rashlađuje, zaista mijenjaju pravila igre. Postavite ih na petu i ne samo da vam noga neće kliziti, već ćete biti zahvalni na potpori I osećaju udobnosti.

Ključ je u sigurnosti

Uvijek birajte cipele sa dodatnim kaiševima ili pertlama oko zgloba, kako bi obezbijedili čvrstinu i bolje prijanjanje cipele.

obuća
foto: Pinterest

Bonus video: